Liam mullu Portugalis peetud EurovisionilFoto: Keit Paju
Üritused
21. mai 2019, 09:04

Eesti eurodelegatsiooni liige: mind koheldi Iisraeli lennujaamas alandavalt (46)

Eesti eurodelegatsiooni liige Liam Clark ütleb, et teda koheldi Iisraeli lennujaamas Eurovisionilt tagasi tulles alandavalt. Mees ütleb, et teda küsitleti riigist lahkudes kokku 70 minutit, vahendab The Times of Israel. 

"Siis viidi mind turvaalale ja otsiti läbi kogu mu pagas. Mu sülearvuti võeti ära ja mind küsitleti seni, kuni pidin oma lennukile minema. Tundus, et neile ei sobinud, et olen austraallane, kes töötas Eesti delegatsiooni heaks, ja see, et minu lepingus oli telekanali nimi kirjutatud inglise, aga kaelakaardil eesti keeles."

Clark on kuulnud, et ka Malta ajakirjanikku küsitleti väga pikalt. "Meil oli Iisraelis lõbus, see oli kõige mõnusam Eurovision, kus töötada – ilm, inimesed ja toit olid imelised. Imeline reis muutus aga selleks, et ma ei taha sinna enam kunagi tagasi minna."

Iisraeli Ben Gurioni lennujaama esindaja ütles, et 1200 ametlikku ja mitteametlikku Eurovisioni külalist, kes riigist väljusid, läbisid turvakontrolli. "Leidsime kahtlase sülearvuti ja see nõudis lisakontrolli, et vältida riski teiste lennureisijate suhtes."

Ka Eesti ajakirjanikel tuli lennujaamas omajagu aega veeta – tuli vastata küsimustele, miks Iisraelis käidi, kellega käidi, kus peatuti, kus veel peale Tel Avivi aega veedeti, kes pakkis su kohvri ning kas keegi on seda peale sinu veel puudutanud. Lisaks tuli tõestada, et sa käisid just Eurovisionil – kui võistluse kaelakaart oli käepärast, oli see lihtne, kuid Õhtulehe fotograaf sai oma telefonist ette näidata lausa terve hulga fotosid. Siinkirjutaja passi vaadeldi aga kokku oma seitse minutit ja selle kallal askeldas lausa kaks kontrolli – muutunud juuksevärv ja kõhnemaks jäänud nägu panid neid lihtsalt arvama, et tegu ei ole sama inimesega. Ka meie käsipagas vaadati turvakontrollis väga hoolikalt üle.