Foto: Erlend Štaub
Inimesed
21. mai 2019, 08:15

GALERII | ÕL CANNES’IS: veidrus või silmailu? Punasel vaibal näeb rohkelt nabani dekolteesid

Tänavusel Cannes'i filmifestivali punase vaiba üritustel on kõrgete külaliste kostüüme vaadates näha üht läbivat joont – naised jumaldavad pea nabani ulatuvaid dekolteesid ja hiiglaslikke printseslikke kleite.

Sügavad dekolteed võivad küll piltidel kenad välja näha, ent on siiski üsna ohtlik valik sadade kaamerate ees poseerimiseks. Aastate jooksul on Cannes'iski nähtud mitmeid apsakaid, kus naised tahtmatult nõnda oma kehavõlud on paljastanud.

Näitlejad, modellid, disainerid ja teised staarid aga riske võtta ei karda. Nii võiski Prantsuse filmi "Imeline ajastu" (pr. k. "La Belle Époque") linastusele eelnenud punasel vaibal näha taaskord nii väga paljastavaid kui ka hiiglaslikke kleite. Näiteks püüdis 25aastane modell Madison Headrick, kes on töötanud nii Pradale kui ka Vogue'ile, silma paista erksa neoonroosa kleidiga.

Madison Headrick Foto: Erlend Štaub

Ent ka hiiglaslike printsessikleitidega pole lugu lihtsam. Selleks, et need punavaiba piltidel imelised välja näeksid, jooksevad kleidikandjate ümber inimesed, kelle ülesanne on iga staari sammu järel kleidisaba kohendada.

Need tumedasse riietatud taustajõud jäävad sageli ka piltidel näha, kui nad taustal poolkummargil ringi jooksevad. Kentsakana tunduv amet on aga staaride jaoks hädavajalik, et uhked kleidid piltidel ikka laitmatud oleksid. Ühte sellist võib näha näiteks Kimberley Garneri pildil, kus assistent teda vaibani saadab, et Briti ujumisriiete disainer mugavalt fotograafide ette jõuaks.

Kimberley Garner Foto: Erlend Štaub

Hiigelsuurte kleitide tõttu on üks punavaiba oodatumaid külalisi näitlejanna Aishwarya Rai. Enne filmiärisse sukeldumist Miss Worldi ja modellina tuntud Aishwarya on üks Bollywoodi tuntumaid staare, kes on jõudnud üles astuda üle 40 filmis. Praegu naudib 45aastane Aishwarya koos näitlejast abikaasa Abishek Bachchaniga emarõõme. Aiswarya kui India naiste iidoli tegemisi jälgitakse sealses meedias kullipilguga ning paraku sai näitleja pärast tütre sündi raseduse ajal kogunenud liigse kehakaalu pärast halastamatult sugeda – rahva meelest oli maa kauneim naine enda keha käest lastes oma austajaid alatult petnud!

Ent seegi pseudoprobleem ei kestnud liialt kaua. Viimastel aastatel on Aiswarya Cannes'i punavaiba üks pilkupüüdvamaid külalisi, kuna suudab alati üllatada oma muinasjutuliste kleitidega. 

Aishwarya Rai Foto: Erlend Štaub

Keda "Imelise ajastu" filmi linastuse eelsel punasel vaibal veel näha võis ning milliseid kostüüme nad kandsid, vaata galeriist!