Foto: Marilyn Jurman
Blogid
19. mai 2019, 14:50

MARILYN JURMANI BLOGI | Sõbrad imestasid, miks Eurovisionil Itaalia poolt hääletasin (11)

Hängin Kalamaja päevadel ja mõtlen, et küll on ikka ilmaga vedanud. Kodukohvikud on nii vahvad ning mõnus on päikese käes lihtsalt lebotada ja vaadata, kuidas Rumi eri rahvalaulude järgi lava ees ennastunustavalt tantsib.

Vaatan inimesi, kes Kalamaja päevadel ringi jalutavad ja märkan palju väikeste lastega peresid. Kuidagi läheb mõte sellele, et mingil hetkel on minust saanud ema ja täiskasvanu, aga ega ma ise sellest aru saa. Vaid siis, kui teisi perekondi vaatan, tekib see perspektiiv, et ma pole enam laps.

Vahel arutlen kodus, et ilmselt jääme kõik enda peas noorteks. Selles mõttes, et arvame ise, et oleme alati sama vanad ja samasugused, kui olime teismelisena. Olen avastanud, kuidas pean endale teadlikult meelde tuletama, et ka mina ei teadnud teismelisena kõike, olin tujukas ja kõike muud, mida täiskasvanud noortele pahaks panevad, unustades, et olid ise samasugused. Mind aitab ka see, et olen alati päevikut pidanud ja kui loen 14-aastasena kirjutatud sissekandeid, siis vahel turtsatan ikka naerma selle üle, millised mured mulle toona maailmalõpuna tundusid. Ja noortega suheldes proovin seda alati meeles pidada, et mitte ükski noore mure pole tühine. Mitte tema enda arust.

Vaatasin ka Eurovisioni. Päris veider, aga minu lemmiklauludega juhtus nii, et mu sõpradest ei saanud keegi aru, miks mulle need meeldisid, kuid tabelis need said ette otsa. Mulle meeldis Itaalia ja Põhja-Makedoonia laul. Ilmselt sõbrad ei samastunud nende lauludega, aga mind puudutasid need väga. Kusjuures ise hääletasingi Itaalia poolt, kes küll Eestilt punkte ei saanud, aga jäi üldtabelis teiseks! See on laul sõnumiga pojale, kellega on alati saadud rääkida, kuid ühtäkki on tähtsaks saanud raha ning jututeemad on vaibunud.

Ja siis ma jalutangi siin Kalamaja päevadel ning mõtlen, et päriselt on tähtis käia lastega väljas, mängida, tantsida, tekitada mälestusi. Olla päriselt nende jaoks olemas ja tähelepanelik. Minna loomaaeda, parki, ujuma. Panna telefon käest ja rääkida silma vaadates juttu.

Kes teie lemmik Eurovisionil oli? Ja miks?