Video: Jörgen Norkroos
Üritused
18. mai 2019, 21:01

FOTO JA VIDEO | Eurovisioni toimumiskohas protestitakse Iisraeli peaministri vastu (4)

Öeldakse küll, et Eurovision ei ole poliitiline üritus, kuid siiski on siin kokkupuudet poliitikaa päris palju. Enne finaali protestitakse näiteks toimumiskoha ees Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu vastu.

Kohapeal olev Õhtulehe fotograaf ütleb, et ta küll ei saa päris täpselt aru, mida karjutakse, kuid tundub, et nõutakse ausat peaministrit. Protestijad üritasid oma plakatitega tungida kohaletulnud pealtvaatajate juurde, kuid politsei ajas nad ära. 

Iisraeli väljaanne Walla vahendaa mõned päevad tagasi, et Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ei kavatse osa võtta eeloleval laupäeval toimuvast Eurovisioni lauluvõistluse finaalist.

Peaminister oli üks mitmest valitsuse liikmest, kes sai kutse 18. mail toimuvasse finaali, kuid mees lükkas selle tagasi. Walla andmetel oli põhjuseks mure turvalisuse pärast. 

Peaministri viibimine publikus oleks tähendanud seda, et tema ümber rahva sees oleks pidanud olema suletud turvaala. Siiski on Benjamin Netanyahu abikaasa otsustanud kutse vastu võtta.