Eurovision 2019Foto: Jörgen Norkroos
Üritused
17. mai 2019, 20:03

Eurovisioni pressikeskuses külvasid hirmu kaks sissetungijat (2)

Tel Avivis toimus Eurovisionil järjekordne intsident, kui pressikeskusesse kõndisid kaks tundmatut isikut, kellel polnud vastavale alale sisenemiseks luba.

Väidetavalt olid mehed pressialale pääsenud valveta varuväljapääsu kaudu, vahendab Aftonbladet. Üks meestest hakkas pressikeskust filmima ning seejärel suundusid mõlemad tualettruumi, kus viibisid umbes viis minutit. Kogu olukorda pealt näinud inimesed teavitasid kohe turvamehi, kes kahe tundmatu mehega mõne minuti vestlesid. Turvameeste sõnul oli tegu eksitusega ning mehed olid lihtsalt valest kohast Eurovisioni alale sisenenud.

EBU esindajad sõnavad, et suhtuvad olukorda täie tõsidusega. "Oleme suhelnud inimestega, kes olukorrast teada andsid ja uurime olukorda põhjalikult. Võtame kõikide kohaololijate ohutust ja turvalisust väga tõsiselt. Nagu igal aastal, on Eurovisioni turvakontroll lennujaamade tasemel ning see hõlmab endas kõikide pagasite röntgenkontrolli, metalldetektoreid, sisenemiskontrolli ja -piiranguid jms."

Tel Avivis oleva Õhtulehe reporteri sõnul otsiti alguses Exposse sisenedes kotid tavapärasest tähelepanelikumalt läbi, aga see võis olla ka seetõttu, et turvanaine nii tahtis. Ka pärast seda on vaadatud, mis sisenejate kotis on, aga suuremat turvameeskonda pärast eilset ei ole pressialal märgata.