LOOTUSRIKKAD: Anakin Skywalkeri osatäitja Jake Lloyd ja režissöör George Lucas „Nähtamatu ohu“ võtetel. Kahjuks ei võetud oodatud linateost vastu nii, nagu lavastaja ja osatäitjad lootsid.Foto: Vida Press
Film
18. mai 2019, 00:01

19. mail 1999 jõudis linale „Tähesõdade“ eellugu „Nähtamatu oht“, mis valmistas paljudele ootusärevatele fännidele pettumuse ja mõjus rängalt ka näitlejaile

20 AASTAT SUUREST FILMIMÕRVAST: „George Lucas hävitas mu lapsepõlve!“ (4)

19. mail 1999 jõudis linale „Tähesõdade“ eellugu „Nähtamatu oht“, mis valmistas paljudele ootusärevatele fännidele pettumuse ja mõjus rängalt ka näitlejaile.

19. mail 1999 jõudis linale „Tähesõdade“ eellugu „Nähtamatu oht“, mis valmistas paljudele ootusärevatele fännidele pettumuse ja mõjus rängalt ka näitlejaile.

„George Lucas hävitas mu lapsepõlve!“ Sellest sai 1999. aasta mais kõigi pettunud „Tähesõdade“ fännide lahinguhüüd. Fenomenaalselt eduka kosmosesaaga eellugu „Nähtamatu oht“ pidanuks kujunema triumfiks, kuid valmistas poisipõlves palavikuliselt ainult Luke Skywalkeri ja valgusmõõkade nimel elanutele määratu pettumuse. Mis juhtus? Ja kuidas on kõigega seotud George Lucase isa? 

1977. aasta „Tähesõdadest“, mida ükski filmistuudio vändata ei tahtnud, kujunes George Lucasele halastanud 20th Century Foxi jaoks ootamatu kuldvasikas. Ulmekas tõi kolme kuuga sisse 100 miljonit dollarit ja kerkis aastakümne edukaimaks filmiks.

Ameerika laste seas vallandus palavikuline „Tähesõdade“ vaimustus. Kõik väikesed poisid tahtsid olla Luke Skywalkerid, kõik väikesed tüdrukud printsess Leiad. Taskuraha kulus kinopiletitele ja action-mehikestele, emadelt-isadelt manguti filmikaamerat, et sõprade seltsis „Tähesõdasid“ etendada. Kuid „Tähesõjad“ oli ühtlasi seninägematu perefilm. Hollywoodis korraldas Lucase uudisfilm revolutsiooni, pannes aluse eriefektidest tulvil eepilistele kassamagnetitele.

Edasi lugemiseks: