Ema ja tütar 2007. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
18. mai 2019, 10:00

Jodie Foster leinab oma ema

Ajakirja People teatel suri esmaspäeval Hollywoodi superstaari Jodie Fosteri ema Evelyn, kes oli aastaid tegutsenud näitlejatari mänedžerina.

„Evelyn „Brandy“ Foster, Jodie, Lucinda, Constance'i ja Budi ema, suri 13. mail rahulikult dementsuse tüsistuste tagajärjel. Ta oli 90 aastane,“ vahendab USA seltskonnaajakiri surmateadet.

Evelyn kandis endise lapstähe karjääri eest hoolt 1990. aastate alguseni, mil Jodie pälvis „Voonakeste vaikimise" eest Oscari. 

56aastane Jodie Foster ning Evelyni teised lapsed nimetavad oma ema tugevaimaks inimeseks, keda nad teavad, tuld ja armastust tulvil võitlejaks. „Tema stiilile polnud võrdset, viis jalga pikk ja juuksed loomulikes korgitserlokkides. Perele jäävad meelde need põselohukestega naeratused ja kanged kaisutused ja hästi adresseritud neljatähelised sõnad. Nanaga ei tohtinud keegi jamada, temasugust teist ei ole. Elagu ta meis kõigis igavesti.“ 

Lillede asemel paluvad omaksed, et heasoovijad vaataksid taevasse, ajaksid käed laiali ja ütleksid nende ema nime. „Seda ta kaifiks.“

„Pere leinab tema lahkumist omaste ringis.“