Carmel market Tel Avivis
Üritused
17. mai 2019, 12:01

ÕL VIDEO JA GALERII | „Welcome to Tel Aviv city!“ ja „Opa-opa-opaaa!“ ehk Vaata, milline on Tel Avivi turumelu (3)

Hinnad on Tel Avivis pigem kallid. Ühel päeval käisime kohvikus söömas ja kanaga Caesari salati eest kasseeriti umbes 15 eurot. Asja iroonia seisnes veel selles, et kana salatis polnudki. Turg see-eest on tõeline kullaauk, sealt saab osta absoluutselt kõike alates Iisraeli kirjaga aluspükstest ja lõpetades erinevate telefonividinatega.

100 grammi kohalikke vürtse maksab näiteks 2 eurot, T-särgid 6 eurot, külmkapimagneti sai kätte pisut rohkem kui 1 euro eest, suur karp (silma järgi hinnates umbes 800 grammi) kirsstomateid 4,5 eurot, ripatsiga hõbeketid 12 eurot, päikeseprillid 12 eurot. 

Kuigi arvasin, et ilmselt tullakse turul turistidele ligi ja lubatakse ainult just sulle parimat hinda, siis keegi agressiivselt inimesi oma boksi ei meelitanudki. Üks müüja hüüdis aeg-ajalt "Opa-opa-opaaaa", teine "Welcome to Tel Aviv city", kolmas aga "Yes, please!". Turulettide vaheline kõndimisala oli üsna kitsuke ja ikka juhtus, et kogemata kellelegi otsa kõndisid või koperdasid. Kui mina ikka vabandasin, kui kedagi müksasin, siis kohalikel tundus sellest täiesti ükskõik olevat. 

Vaata Carmel marketi turumelu videost ja galeriist.