Foto: Jörgen Norkroos
Üritused
16. mai 2019, 14:02

Eesti tegi poolfinaali järel ametlikus Eurovisioni ennustustabelis suure hüppe (5)

Eurovisionworldi ametlikus ennustustabelis oli Eesti tükk aega püsinud 25. kohal, kuid pärast edukat esinemist esimeses poolfinaalis on Victor Crone edetabelis pea kümme kohta ülespoole tõusnud!

Eesti on ennustustabelis terve aprillikuu 24. ja 25. positsioonil püsinud, maikuu alguses langesime lausa 26. kohale. Kuid pärast esimest poolfinaali on Eesti positsioon kõvasti paranenud ning nüüd asume ennustustabelis 17. kohal. 

Eesti võimalus Eurovision võita on ennustustabelite kohaselt kahjuks küll 1%. Edetabelit juhib hetkel Holland, kelle võiduvõimalus on 36% ja kes on ennustustabeli liider olnud juba märtsikuust saadik. 

Teisel kohal edetabelis asub momendil Rootsi, kelle võiduvõimalus on 12%. Rootsile on samuti juba tükk aega Eurovisionil head kohta ennustatud: tema positsioon edetabelis on kõikunud teise kuni kuuenda koha vahel.

Varasemalt tabelis teisel kohal asunud Venemaa on kukkunud aga neljandaks. Kolmandal kohal asub tabelis suure tõusu teinud Austraalia, kellele märtsis veel 16. või 17. kohta ennustati, kuid kes poolfinaalis visuaalselt huvitava etteaste tegi.

Ennustustabelis on ilmselt oodata muutuseid tänase teise poolfinaali järel. Eurovisioni finaal toimub laupäeval, 18. mail.

Vaata kogu ennustustabelit SIIT!