OTT LEPLAND: "Üldiselt kui lähen stuudiosse lugu sisse laulma, olen juba väga valmis ja veendunud sõnades, mida laulan. Seekord juhtus aga esmakordselt nii, et laulsin juba laulu sisse ja hiljem kuulama hakates tundsin, et need sõnad ikkagi ei sobi," räägib Ott Lepland oma verivärske laulu "Uued ootused" sünniloost.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
16. mai 2019, 12:22

Ott Lepland: „Olin oma uue laulu juba stuudios sisse laulnud, kui tundsin, et ei ole laulusõnadega rahul.“ (2)

„Refrääni sõnad tundusid liiga klišeelikud ja ebatäpsed. Püüdsin siis mitu nädalat mõelda välja uusi ideid, kuidas refrääni sõnadele läheneda. Lõpuks märtsikuus sain uued sõnad sisse laulda,“ räägib Ott Lepland oma verivärske, eile avalikkuse ette jõudnud laulu „Uued ootused“  pikast ja vaevarikkast sünniloost.

Viimased kuus kuud on Ott Leplandi jaoks möödunud peamiselt uue laulu ja muusikavideo tegemise tähe all. Nüüd, vahetult enne tema 32. sünnipäeva, jõuab laul kuulajateni.

„Laulu valmimise protsess oli väga pikk ja vaevarikas. See on viimased kuus kuud väga palju minu aega ja energiat neelanud,“ ütleb laulja.

 Ta hakkas sellega tegelema juba eelmise aasta sügisel. Kuna aga telesaates „Sinu nägu kõlab tuttavalt“ tuli teha veel viimased pingutused ja detsember oli nagu alati väga esinemisterohke, lükkus loo valmimine sellesse aastasse.

Loo sündimise lugu on oli tema sõnul väga huvitav.

„Kirjutasin oma bändikaaslastele, et mul on uus lugu, mille soovin oma järgmiseks singliks teha. Saatsin neile demo, et nad selle ära õpiksid, aga prooviruumis mängides tundsin, et see kõik on kuidagi liiga primitiivne. Tunnetasin, et ei teki sünergiat. Tükk aega mässasime ja lõpuks ütlesin, et jätame selle parem katki. Pärast tuli mul meelde, et meie bändi kitarristil Jörgenil oli kunagi üks huvitav kidrakäik, mida ta on enne kontserti saundcheckis mänginud. Võtsime selle algideeks ja ehitasime koos selle ümber täiesti uue loo,“ räägib Lepland, et lugu sündis kollektiivse improvisatsiooni tulemusel.

„Jäime kõik sellega rahule. Järgmine päev mängisime selle juba stuudios sisse. Aga pärast seda tundsingi, et ma ei ole ikkagi laulusõnadega päris rahul,“ ütleb laulja, et seda juhtub tema puhul harva.

„Üldiselt kui lähen stuudiosse laulma, olen juba väga valmis ja veendunud sõnades, mida laulan. Seekord juhtus aga esmakordselt nii, et laulsin juba laulu sisse ja hiljem kuulama hakates tundsin, et need sõnad ikkagi ei sobi. Need olid mu enda kirjutatud ja sellepärast võib-olla olingi kriitilisem. Püüdsin siis mitu nädalat mõelda välja uusi ideid, kuidas refrääni sõnadele läheneda. Lõpuks märtsikuus sain uued sõnad sisse laulda.“

Eile avalikkuse ette jõudnud laul räägib sellest, et meil kõigil on oma pahed, millele vahel rohelise tule anname.

„Kui need pahed aga meid liialt endasse tõmbavad, võivad meie igapäeva tegemised ja inimesed, kes on meie ümber, selle tõttu kannatada. Aga kui end kokku võtame ja parandame, ootavad ees uued suurepärased võimalused, imelised juhtumised ja õnnestumised. Sel lool on kaks poolust – tumedam ja heledam. Salmiosad väljendavad elu pahupoolt ja refrään on helgem,“ räägib Lepland lahti laulu sõnumi.

Laulu muusikavideo režissöör ja üks operaatoritest Laur-Leho Kaljumets räägib selle sünniloost: „Uued ootused” filmiti Hara sadamas, endises allveelaevade demagnetiseerimise keskuses. Lugu endasse uskumisest, mugavustsoonist välja rebimisest ja alalisest “võitlusest” iseendaga vajas erilist ning vastuolulist kohta. Imeline Põhja-Eesti loodus ja meri, milles ootamatult avanev sünge betoonarhitektuur koos meelevaldse graffitiga andis loole ja pildile täpselt õige kontrasti.“

Uut lugu on võimalik elavas ettekandes kuulata juba Oti sünnipäeval, 17. mail Alexela Kontserdimajas ansambli Swingers „Eesti Naine 95 emadepäeva kontserdil.“

 Pikem intervjuu Ott Leplandiga  homses Õhtulehes