Foto: Times of Israel
Üritused
16. mai 2019, 11:55

Iisraeli šokeerib surmaga lõppenud õnnetus Eurovisionil (11)

Eurovisioni toimumispaigal sai esmaspäeval rängalt viga veoautojuht, kelle elu ei õnnestunud arstidel päästa.

Times of Israeli andmeil laadis 66aastane Fuldi Schwartz parajasti Expo Tel Avivi messikeskuse parkimisplatsil veoautolt tehnikat maha, kui talle kukkus otsa ratastel prožektorikomplekt, mis murdis kahe lapse isal mitu roiet, torkas läbi kopsu ning vigastas lülisammast. Tel Avivi haiglasse toimetatud mehele tehti ajulõikus, kuid teisipäeval halvenes veoautojuhi seisund järsult ning kolmapäeva öösel kell 1 ta suri. 

Fuldi poeg Erez seab kahtluse alla Eurovisioni tööohutuse. „Hetkel ei süüdista me kedagi, aga kuidas on võimalik, et Eurovisioni-suurusel tohutul üritusel, millesse on investeeritud nii palju raha, mis on nii hoolikalt kontrollitud ja turvatud, võib juhtuda midagi nii hirmsat?“ küsis isa kaotanud noormees Yneti uudistekülje kommentaaris. 

Politsei ja tööohutusspetsialistid on algatanud juhtunu suhtes juurdluse. Esialgseil andmeil ei kasutatud prožektorikomplekti vastavalt turvanõuetele. Eurovisioni korraldajad avaldavad Schwartzi omastele kaastunnet. „Kõigi Eurovisioniga seotud inimeste julgeolek ja turvalisus on meile alati esmatähtis olnud ning teeme võimudega koostööd, nagu protokoll ette näeb.“