Jeremy Kyle on tuntud ründava küsitlusstiili poolest. Foto: VIDA PRESS
Tele
15. mai 2019, 13:30

Skandaalsele Briti telesaatele tehti pärast osaleja enesetappu lõpp (1)

Briti telekanal ITV otsustas lõpu teha Jeremy Kyle'i jutusaatele, milles osalenud mees võttis endalt pärast luhtunud valedetektoritesti elu.

Steve Dymond (63) oli 2. mail osalenud peretülide klaarimisele pühendatud populaarses päevases telesaates "Jeremy Kyle Show", tõestamaks oma pruudile, et pole talle truudust murdnud. Kuid mees kukkus valedetektoritestis läbi ning pälvis stuudiopubliku pahameele. Vähem kui nädal pärast saate võtteid leiti Dymond oma korterist surnuna.

"Jeremy Kyle Show'" osi on vaadanud keskmiselt miljoni inimest. Saade on tuntud keevaliste kokkupõrgete poolest - osalejad on stuudios lausa kättpidi kokku läinud. Kõnealust episoodi ITV eetrisse ei lasknud. Nii Briti poliitikutelt kui ka vaimse tervise organisatsioonidelt tuli tungivaid nõudmisi, et telekanal teeks poleemilisele saatele lõpu. Nüüd teatas kanali juht Carolyn McCall, et 14 aastat eetris olnud sari lõpetab hiljutiste sündmuste tõsiduse tõttu. "Kõik ITV töötajad on mõtteis Steve Dymondi omaste ja sõpradega."

Üks stuudiopubliku liige rääkis BBC-le, et Dymond oli olnud saates väga emotsionaalne. "Ta nuttis algusest peale ja ta oli nii veendunud, et saab valedetektoritestis läbi." Selles olevat olnud veendunud ka enamus publikust.

Kui Kyle teatas saatekülalisele, et too kukkus testis siiski läbi, varises mees põrandale. "Ta ei suutnud oma kõrvu uskuda. Ta anus oma pruudilt andestust ... Nad olid läbi ja lõhki rusutud. Oli selge, et kogu tema elu pruudiga sai sealsamas läbi." Steve'i poeg rääkis Daily Mirrorile, et isa helistas talle pärast saate võtteid ja oli endast väljas. Steve oli kurtnud, et saatejuht Kyle ründas ja alandas teda. 

ITV on varem langenud kriitika alla seoses reality-sarjaga "Love Island", kuna mitu saates osalenut on vabasurma läinud.