1975Foto: Promomaterjal
Inimesed
15. mai 2019, 11:30

Positivuse festivalil esinevad tänavu The 1975, Disclosure ja Royal Blood

26. ja 27. juulil toimub Lätis, Ikla piiripunktist vaid kiviviske kaugusel Salacgrivas juba 13. korda festival Positivus. Imeilus mereäärne toimumispaik ja säravad etteasted nii tuntud ja kogenud artistidelt kui ka põnevatelt uutelt tulijatelt pakuvad külastajaile kustumatu festivalielamuse. Selle nädala lõpuni on võimalik soetada festivalipasse soodushinnaga, kasutades Piletilevis koodi positivus2019. Positivus on olnud läbi aastate eestlaste lemmikfestivaliks lõunanaabrite juures ning ka sel aastal on põhjust juuli kolmandal nädalavahetusel Salacgrivat külastada. Festivali lavadel astuvad üles näiteks The 1975, Royal Blood, Disclosure (DJ etteaste), Underworld, Cut Copy, Elderbrook, Superorganism, Ivan Dorn, Husky Loops, Ewert and The Two Dragons ning paljud teised. The 1975 on Manchesterist pärit käesoleva kümnendi üks edukamaid Briti bände, kelle edulugu sai alguse 2012. aastal singliga “Sex”. Oma muusikas balansseerivad nad osavalt kaasahaarava tantsulise roki ning täisk

Eelmisel aastal andis The 1975 välja albumi “A Brief Inquiry into Online Relationships” ning sel suvel on oodata uut kauamängivat pealkirjaga “Notes on a Conditional Form”. Edukaid singleid nagu näiteks “Sex”, “Chocolate”, “Settle Down”, “Girls” ning “Love It If We Made It” on suur võimalus sel suvel Läti mändide all kuulda.



Royal Blood on Brightonist pärit rokkduo, mis alustas tegevust 2013. aastal ning on tänaseks välja andnud kaks täispikka albumit – “Royal Blood” (2014) ning “How Did We Get So Dark?” (2017). Bändi kuuluvad bassist/vokalist Mike Kerr ning trummar Ben Thatcher. Esimene neist kasutab bassi mängides mitmeid erinevaid efektipedaale ning lisades siia Thatcheri võimsa trummimängu, tundub nagu laval oleks muusikuid rohkem kui kaks.


Underworld tunneb end koduselt nii maailma suurimatel festivalidel peaesinejana üles astudes kui ka underground teknoklubides ja laohoonetes esinedes, teatrietendustele muusikat luues või kunstigaleriisid kõlama pannes. Oma koha underground techno-maailmas leidis Walesi duo 90ndatel ning 96ndal aastal sai loost “Born Slippy (Nuxx)”, mis kõlas filmis “Trainspotting”, ühe generatsiooni jaoks lausa hümn. Selle loo edu paiskas bändi hoogsalt peavoolumuusika laintesse.

Järgnevate dekaadide jooksul on Underworld müünud miljoneid albumeid, andnud lugematu arvu välja müüdud kontserte, kirjutanud muusikat selliste režissööride filmidele nagu Anthony Minghella ja Danny Boyle ning loonud helitausta 2012. aasta Londoni Olümpiamängude avatseremooniale. 2016. aasta album “Barbara Barbara, We Face a Shining Future” viis bändi festivalide Coachella, Glastonbury ja Summer Sonic pealavadele.


Elektroonilise muusika duo Disclosure pakub popile orienteeritud mikstuuri erinevatest stiilidest, mille hulka kuuluvad näiteks house, garage, dubstep ja bassimuusika. Nende mõju muusikamaastikul on olnud ääretult oluline ning duo erakordne debüütalbum “Settle” (2013) kindlustas neile koha uue elektroonilise muusika skeene tipus. Album jõudis edetabelites esikohtadele, võitis palju auhindu ning avas tantsumuusikamaailma uksed uuele generatsioonile, olles samal ajal sõõm värsket õhku vanemale tantsumuusika fännile.

Ka teine album “Caracal” (2015) sai sooja vastuvõtu osaliseks ning sellelt pärinevad singlid “Holding On” koos Gregory Porteriga, “Omen” koos Sam Smithiga, “Magnets” Lordega ning “Nocturnal” The Weekndiga. Positivusel rõõmustab Disclosure festivalikülastajaid tantsulise DJ-etteastega.


Melbourne’ist pärit Cut Copy muusikas kuuleb mõjutusi kaasaegsetelt artistidelt nagu Air, Daft Punk, LCD Soundsystem, kuid nende loomingus on äratuntav pop-element, mis miksib omavahel osavalt klassikaliste raadiosinglite ning 70ndate ja 80ndate vintage disko ja sünt-popi omadusi. Cut Copy sai alguse 2001. aastal laulukirjutaja, produtsendi ja DJ Dan Whitfordi sooloprojektina. Üksi andis ta välja singli “1981” ning EP “I Thought Of Numbers”, enne kui kutsus bändi täienduseks ka teised liikmed.


Lisaks näeb ja kuuleb Positivusel sel suvel veel briti muusikut, laulukirjutajat ning produtsenti Elderbrook, rahvusvahelistest liikmetest koosnevat indie-pop bändi Superorganism, dzässi, hiphopi ja intelligentset tantsumuusikat miksivat Ivan Dorni, Londonist pärit haaravat rokkbändi Husky Loops, fenomenaalset prantsuse soul'i lauljat Adam Naasi. Baltikumi paremikku esindavad Daddy Was A Milkman (LT), Ewert and The Two Dragons (EE) ning ansis (LV).

Selle nädala lõpuni on võimalik festivalipasse osta eriti soodsa hinnaga kasutades Piletilevis koodi positivus2019. Festivalipassi hinnaks on koodiga ostes 59 eurot ning festivalipass + telkimine maksab koodi kasutades 67 eurot.