Kaks korda näosaates osalenud Saara Kadak tahaks isegi veel osaleda, kuid loeb selle enda jaoks siiski lõpetatuks.Foto: Erki Pärnaku
Tele
14. mai 2019, 20:00

Näosaade tuleb täiesti uues kuues: osalemisvõimalus on igaühel ja oodata on üllatusi! (31)

Märtsis hakkasid teleringkondades ringlema jutud, et mullu kuldse hooajaga lõppenud näosaade võtab taas tuurid üles ja jõuab sügisel TV3 eetrisse. Nüüd on asi selge ja kindel! Näosaade tulebki, ent täiesti uuel kujul: sellesse saab kandideerida iga soovija!

Kui „Su nägu kõlab tuttavalt” lõppes detsembris seitsmenda ehk kuldse hooajaga, oli ringlemas erinevaid jutte selle kohta, kas saade veel jätkub. Tookord kinnitas peaprodutsent Kaupo Karelson, et sellisel kujul enam saadet ei tehta. „Eks mõtleb midagi välja, rohkem ma ei ütle midagi,” muigas Karelson.

Uus versioon kannab nime „Su nägu kõlab varsti tuttavalt” ning seal saavad osaleda kõik andekad Eesti inimesed. „Sellist versiooni näosaatest on Hispaanias tehtud originaalformaadi loojate poolt. Sealt tuligi idee,” räägib Karelson.

„Alates teisest hooajast on inimesed meiega ühendust võtnud ja küsinud, kuidas saaks näosaates osaleda. Eks mõni neist on juba osalenud ka. Nüüd on see võimalus kõigil,” selgitab Karelson.

Selles, et saates osaleda, peab olema hea parodist ja laulja. „Nagu varasemad hooajad on näidanud, kõige paremad numbrid on need, mis on hästi sarnased või siis hästi naljakad!” toob peaprodutsent välja.

Ka uusi parodeeritavaid artiste tuleb Karelsoni sõnul juurde. Ent võib juhtuda sedagi, et tuleb kehastada siiski mõnda juba varem näosaates nähtud artisti. „Loomulikult on eesmärk teha seda paremini kui varem,” sõnab ta.

Varasemate näosaadete puhul läks peaauhind heategevuseks. „Seekord on veel teistmoodi, et peaauhind – 10 000 eurot – läheb päriselt võitjale! Võistlus saab seetõttu olema veel pingelisem ja põnevam kui varem ja igas saates on ka väljakukkujaid,” sõnab Karelson.

Täpset süsteemi ta veel ei kirjelda, kuid rõhutab siiski, et oluline on saada ühest saatest järgmisesse. Finaalis, kuhu jõuab kaheksa osalejat, otsustab võitja publik. Nii tulebki osalejatel eriti pingutada, et leida tee publiku südamesse.

Kas sellisel kujul tehakse saadet vaid üks hooaeg või kauemgi? Karelsoni sõnul on sellele veel vara vastata.

Viienda hooaja võitja Kalle Sepp: küsisin nõu, kas see on nõme, kui ma ise ennast saatesse pakun

Näosaate viienda hooaja võitja Kalle Sepp pakkus ennast ise saatemeeskonnale. „Ma kuulsin, et on tulemas näosaate casting, ja tahtsin väga minna! Ega laiale ringile seda ei avaldatud, kus toimub, mis toimub, kes korraldab ja mis üldse tegema peab,” meenutab Sepp. Nii hakkaski ta uurima ja puurima, küsis sõpradelt nõu ja helistas Kaire Vilgatsilegi. „Küsisin, mis sa arvad, kas on nõme, kui ma lähen ennast ise pakkuma. Kaire vastas: „Kalle, muidugi ei ole! Kuidas nad su muidu üles leiavad?””

Nii kirjutaski Kalle omal algatusel Maikenile, keda ta natuke tundis, et tahaks tulla proovima. „Maiken ütles, et miks mitte, lubas Kaupo ja Triinuga (tegevprodutsent Triin Luhats – toim.) rääkida ja nii oligi,” naerab Sepp.

Ühelt poolt läks mees uusi elamusi ja väljakutseid otsima, teisalt oli see osa tema meediaplaanist. „Et oleks artistina tööd täna ja ka kümne aasta pärast. See võit pole oluline. Oluline oli see, et saaksin saates pulli teha, ning kui sellest on veel nii palju kasu, et ma saan teha endale kui artistile reklaami, on kõik super!”

Uues kuues näosaade võib Sepa sõnul tulla päris lõbus. „Ma tunnen juba ise nii palju andekaid inimesi ja võiksin pakkuda kümme tükki, keda Eesti rahvas ei tea!”

Julgus ja tahtmine on Sepa sõnul kõige olulisemad omadused saates osalemiseks. „Kui sa ei ole päris kindel, kas sa ikka paned naiseriided selga ja lähed lavale pulli tegema, siis ei tasu mina. Aga kui sa oled uutele väljakutsetele avatud ega põe igasuguste väikeste asjade pärast, siis on kõik väga hästi ja tulebki minna! Sellest on ainult kasu, kui tahta läbi lüüa ja olla tegev meelelahutusmaastikul. Siis on see ainuõige koht!” julgustab ta kõiki osalema.

Enda saateajast on tal ainult positiivsed mälestused. „Sa ei pea ise mõtlema millegi peale. Ainult et sõnad oleksid peas ning lugu ja koreograafia selged,” ei tule millegi muu pärast Sepa sõnul pead vaevata. „Mina võtsin lolli peaga juurde paar ametit, et vihmavarju ehitada ja kostüüme otsida, aga sellega ei pea seal tegelema,” muigab ta, nimetades kogemust väga vingeks.

Kuldse hooaja võitja Saara Kadak: „Pool aastat sa ei söö, ei maga, aga see tasub kuhjaga ära!”

Näitleja Saara Kadak on näosaates osalenud lausa kahel korral. Esimest korda 2015. aastal, kui ta neljanda hooaja finaalis jäi napilt alla Juss Haasmale. Teisel korral, kuldsel hooajal, noppis ta võitjatiitli.

Kaks korda näosaates osalenud Saara Kadak tahaks isegi veel osaleda, kuid loeb selle enda jaoks siiski lõpetatuks. Foto: Erki Pärnaku

Ka nüüd tekkis tal taas tunne, et tahaks osaleda... „Aga see teema on minu jaoks lõpetatud!” kinnitab ta kiirelt. „Seekord osalevad täiesti tundmatud andekad inimesed üle Eesti. Ma arvan, et me leiame väga suuri pärleid, sest kindlasti on peidus suure andega inimesi.”

„Ma olin kolm hooaega vaadanud seda saadet nii, et ila tilkus, ja mõtlesin, et täpselt minu teema ja tahaks ennast proovile panna. Tundus lahe, eriti näitlejana teha nii palju erinevaid karaktereid. Ja oligi tore!” meenutab ta saates osalemist. Näosaade tegi noore näitlejanna kordades tuntumaks, mis tõi kaasa palju tööpakkumisi.

Tähelepanuks ja tuntuseks peavad valmis olema ka nüüd saatesse kandideerijad. „Särav, julge, valmis töötama väga palju ja raudse närviga peab olema! Midagi ei ole parata, see on Eesti kõige suurem sõu ja saade,” loetleb Kadak omadusi, mis peaksid olema saates osalejal.

Kas kogu teekond oli kergem või raskem, kui ta arvas? „Eks ta ikka raskem oli,” muigab ta, kuid lisab „väga kihvt ja lahe! Pool aastat sa ei söö, ei maga, aga see tasub kuhjaga ära!”

Näosaate režissöör Anna Stepanova: ma ei kujuta ette, mis üllatusi sealt võib tulema hakata!

Viimased neli aastat on saate režissöörina tööd teinud Anna Stepanova. „Kui lavastaja Villiko Kruuse on teinud etteasted valmis, siis minu ülesanne on need tõlkida nii-öelda pildikeelde ehk teha kaameraplaanid, koostööd valgustaja ja visuaalidega ning kogu see elamus viia televaatajani arusaadavas vormis,” avab ta oma töö telgitaguseid.

„Su nägu kõlab varsti tuttavalt” tuleb Anna arvetes kindlasti väga huvitav. „Ma ei kahtle selles, et Eestis on väga palju andekaid inimesi, kes ei ole veel jõudnud televaatajateni. Ma ei kujuta ette, mis üllatusi sealt võib tulema hakata! Olen väga põnevil!”

Keda saatesse oodatakse? „Saatesse peaksid tulema kõik need inimesed, kes oskavad natukenegi laulda, on mõelnud, et nad tahaksid proovida, tahaksid meie meeskonnaga lustida ja tulla lavale parodeerima, keda iganes nad soovivad!” kutsub ta üles.

Nüüd on sinu võimalus! Saates osalemiseks täida ära ankeet SIIN!