"Hommikusöök staariga"; Telliskivi Rahva Raamat; Anu Saagim; Kerttu Rakke
Inimesed
14. mai 2019, 10:22

VIDEO | HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Kerttu Rakke: minuga saab koos elada vaid ideaalne mees (32)

Kutsusin Kerttu Rakke, kel kodanikunimeks Kadi Kuus, vastavatud Telliskivi Rahva Raamatusse õdusale hommikusöögile. Uurisin, kuidas viimasel ajal pisut varjus püsinud ja peagi viiekümnendat sünnipäeva tähistava proosakirjaniku eluke hetkel veereb.

Kerttu Rakke on kirjaniku pseudonüüm, mis tekkis aastal 1987, mil ta kirjutas loo "Let's go". Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli eesti filoloogina, hiljem õppinud ka Eesti Humanitaarinstituudis semiootika magistrantuuris. Töötanud reklaamiagentuurides korrektori ja copywriterina, teinud kaastööd paljudele ajakirjandusväljaannetele, sealhulgas ajalehele Postimees ja ajakirjale Oma Maitse. Augustist 2012 kuni aprillini 2015 töötas naine Tallinna Kesklinna Valitsuse avalike suhete nõunikuna. Kerttu ei ole ühegi poliitilise erakonna liige. Suurema tuntuse saavutas Rakke kodumaise igapäevasarja "Kodu keset linna" stsenaristina. 

Uurisin Kerttult, kas kirjutamisega saab rikkaks. Mis ametit ta täna peab? Kuidas sujub tema eraelu? Kuidas tema teosed sünnivad ja kus kargavad pähe parimad mõtted? Kas temastki on saanud taimetoitlane ja millal ta oma patsid maha lõikab? Millised põnevad plaanid ootavad tegusat naist ees? 

Millest värvika kirjanikuga lobisesime, vaata videost!

"Hommikusöök staariga"; Telliskivi Rahva Raamat; Kerttu Rakke

2004. aastal teenis Kerttu Rakke 16 253 Eesti krooni autorihüvitist, olles sellega kõige enam autorihüvitist teeninud eesti kirjanike edetabelis 8. kohal.

27. aprillil 2005 pälvis Rakke ajakirja Nädal auhinna suure tööpanuse eest, sest üksinda igapäevasarja käsikirja kirjutamine on maailmas ainulaadne.

Alates 2012. aastast aitab toimetada ajakirja Vaimupuu, mille sihtrühm on vaimupuudega inimesed. “Muretsen inimeste mentaalse tervise pärast, sest varsti saan ma vanaks ja mind huvitab, et siis oleks Eestis elujõulisi inimesi, kes mulle pensioni maksaksid,” on tunnistanud tegus naine Maalehele antud intervjuus. 

"Hommikusöök staariga"; Telliskivi Rahva Raamat; Anu Saagim; Kerttu Rakke Foto: Tiina Kõrtsini