Foto: Ekraanitõmmis/ERR
Tele
14. mai 2019, 19:12

VIDEO | „Osooni“ saatejuht kohtus võtetel karudega: nad maadlesid nii, et mättaid lendas (1)

„Läksime tegema kalade seiret veendumaks, kas Laeva jõe alamjooksu taastamise järel on vee-elustik juba jõe omaks võtnud. Meid tabas täielik juhus – kohtasime kahte karu,” räägib „Osooni” saatejuht Sander Loite.

„Arvasime muidugi, et metssead, aga kui nad end püsti ajasid, siis oli päris selge, et tegemist on pruunkarudega,” ütleb „Ringvaates” Loite, kes polnud varem oma silmaga karu näinud. „Olin pehmelt öeldes täiesti pahviks löödud.”

Karud neid õnneks ei märganud. „Vaatasime, et mürakarud, nad mürasid omavahel. Kuna nad olid nii tegevushoos, siis liikusime vaikselt mööda jõge paadiga neile lähemale ja ainult põnevamaks läks.”

„Osooni” tegijad jälgisid karude pulmatantsu umbes pool tundi. „See oli täiesti uskumatu, elu nagu loodusfilmis. Nad maadlesid nii, et mättaid lendas.”

Zooloog Mati Kaal räägib, et reeglina kuivamaaloomad ei karda, kui neile jõe poolt läheneda. „See oli esimene õnnelik juhus. Tegemist on mesikäppade mesinädalatega. Nad müterdavad mõned päevad koos ja naudivad üksteist, selles mõttes on see päris tüüpiline.”

Vaata täispikka videot karude maadlusest:

Vaata Sander Loite ja Mati Kaalu intervjuud: