Danilo Hondo 2004. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Doping
13. mai 2019, 19:55

Dopingutarvitamist tunnistanud endine rattur lasti päevapealt lahti

Eelmise nädala lõpus dopingutarvitamist tunnistanud endine jalgrattur Danilo Hondo peab oma sõnade eest nüüd kallist hinda maksma. 

„Pihtimine polnud mulle raske, sest kuulsin, et Mark Schmidt on minu nime juba maininud. Kuna töötan nüüd Šveitsi koondises, juhendan ka noori ja õpetan neid dopingut taunima, siis tahan kõik südamelt ära rääkida,“ sõnas Hondo ARD-le antud intervjuus. "See oli mu karjääri suurim viga ja olen valmis seda tunnistama."

Šveitsi jalgrattaliit saatis pärast uudise avalikuks tulemist välja pressiteate, kus teatasid, et nad vabastasid treeneri koheselt ametist. Hondo asus Šveitsi U23 koondise juures tööle 2015. aasta jaanuaris, 2016. aastast tegutses ta vanemtreenerina. 

"Otsustasime omal ajal Danilole teise võimaluse anda," viitas Šveitsi jalgrattaliidu tehniline direktor Thomas Peter ratturi mustale plekile 2005. aastast, kui ta positiivse dopinguprooviga vahele jäi ning kaheaastase võistluskeelu sai.

"Olime veendunud tema treenerioskustes ja oleme seda tegelikult ka täna. Oleme äärmiselt pettunud ning üritame seda uudist kuidagi seedida," sõnas ta. 

Hondo tegutses enne maanteesõitu ka trekisõiduga, kus ta tuli 1994. aastal ka meeskondliku jälitussõidu maailmameistriks.