Rituaalnõid KeivoFoto: Robin Roots
Tele
12. mai 2019, 17:38

„Selgeltnägijate tuleproovi” kandideeriv rituaalnõid: avastasin, et maailm on teistsugune, kui viieaastasena oma vanaema hauakivi puutusin (13)

„Ma teen näiteks meditatsiooni, kus tõstan inimesest hinge välja ja puhastan selle ära. Kui inimene ärkab, on ta uuesti sündinud, tema hing on puhas,” räägib 27aastane Keivo, kes kandideerib „Selgeltnägijate tuleproovi” seitsmenda hooaja saatesse.

„Avastasin, et maailm on teistsugune, kui viieaastasena oma vanaema hauakivi puutusin. Tundsin, et kõik, mida ma kuni selle hetkeni teadsin, on kadunud. Ma ei mäletanud midagi,” meenutab Keivo.. Tundsin, et kõik, mida ma kuni selle hetkeni teadsin, on kadunud. Ma ei mäletanud midagi,” meenutab Keivo.

Mees ütleb, et esindab oma suguvõsas juba 36. generatsiooni, kel võimed avalduvad. „Kuna tegelen eelkõige rituaalidega, kutsun end rituaalnõiaks. Energiat, mille all ma hetkel töötan, nimetan ma Nõialossiks,” selgitab ta.

Keivo kandideerib saatesse esimest korda. „Mulle öeldi ülevalt [et kandideeriksin].” Mees sõnab, et teeb inimeste aitamisel kõike, mida on vaja teha, sealhulgas meditatsioone. Siiski rõhutab ta, et meditatsioone tehes on inimese hing puhastunud ainult nii palju, kui palju suutis inimene ise endast lahti lasta. „Vägisi ei saa midagi teha ega sundida. Kõik käib ainult nii, kuidas on ette nähtud,” lisab ta.

Rituaalnõid avaldab, et inimesed on temani tee leidnud erinevalt. „Nad võivad mind kohata, minust mõne märgi leida, kelleltki teiselt minu kohta kuulda või mind Facebookistki leida.”

Keivo hakkas inimesi aitama 2013. aastal ning on enda sõnul abistanud väga paljusid. Ta ütleb, et neid on rohkem kui mitusada. Inimesi aidates juhtub aga ka vahel seda, et Keivo kaotab iseennast. Sellest on siiski võimalik välja tulla „Selleks on olemas meditatsioonid, erinevad arengumeetodid ja spetsiaalsed rituaalid.”