Britney Spears ja Sam Lutfi 2008. aastal. Foto: Zavar Manokian/Buzzfoto.com/Scanpix
Inimesed
11. mai 2019, 11:00

Kohus: Britney eksmänedžer peab temast 200 meetri kaugusele hoidma

Britney Spearsi juristid palusid, et kohus seaks tema endisele mänedžerile Sam Lutfile lähenemiskeelu. Nende palve rahuldati - ajutise lähenemiskeelu järgi peab Lutfi lauljatarist vähemalt 200 meetri kaugusele hoidma.

Spears määrati 2008. aastal oma isa Jamie Spearsi eestkoste alla: lauljatar oli ilmutanud vaimse kokkuvarisemise märke, näiteks paparatsoautot vihmavarjuga rünnanud ning oma pea kiilaks ajanud. Kohus otsustas, et kahe lapse ema pole suuteline oma rahaasjade eest ise hoolt kandma.

Nüüd väidavad Spearsi juristid, et Lutfi on üritanud Britney ema mõjutada. Eksmänedžer on saatnud Lynne Spearsile sõnumeid, utsitades teda tütre hoolitsemist enda kanda võtma. Jamie Spears on viimasel ajal maadelnud tervisehädadega. Britneyle valmistab see säärast südamevalu, et ta pidi hiljuti närve ravima minema. Poptäht veetis raviasutuses umbes kuu. 

Lutfi väitis kohtus, et pole Britneyle vähimatki meelehärmi valmistanud ning suhtleb lauljatari emaga Ühendriigi põhiseaduses ette nähtud sõnavabaduse alusel. 

Eksmänedžeri väitel püüab Spearsi juristide rühm teda Britney kimbutamises süüdistades juhtida tähelepanu eemale sotsiaalmeedialiikumiselt Free Britney, mille liikmed on veendunud, et Spearsi hoiti haiglas tema tahte vastaselt. "Kõnealused e-kirjad näitavad, et tegu on naisega, kes on suuteline oma elu ise juhtima, asjaolu, mida nad ilmselgelt püüavad varjata."

Kohus seadis Lutfile lähenemiskeelu ka 2008. aastal. Toona süüdistas Spearsi ema mänedžeri tema tütre uimastamises ning tema telefonikasutuse piiramises. 2009 lajatati Lutfile teine lähenemiskeeld. Spearsi juristid väitsid, et mänedžer üritab Britney varandusele käppa peale panna.