Victori teine lavaproov EurovisionilFoto: Andres Putting/EBU
Üritused
9. mai 2019, 19:29

FOTOD JA VIDEO | Teine lavaproov tehtud! Tomi Rahula: Victor tundis end laval väga vabalt ja loomulikult (13)

„Teine proov läks paremini kui esimene. Kõik arenevad – produktsioonitiim ja meie. Kõige suurem heameel on mul selle üle, et Victor tundis end laval väga vabalt ja loomulikult,“ räägib Tomi Rahula mõned hetked pärast Tel Avivis peetud Eurovisoni proovi.

„Victoril ei olnud seda esimese proovi närvi sees ja selle üle on mul hea meel. Kõige tähtsam ongi see, et tema tunneks end laval mugavalt ja hästi, küll ka kõik ülejäänu, mis tema ümber tehakse ja toodetakse tööle hakkab nii, nagu vaja.“ Kas ülejäänud eurotiim siis kuidagi õpetas Victorit, kuidas närviga paremini toime tulla? „Otseselt ei ole õpetanud. Tal on vaja sisseelamiseks natuke aega. Kui inimesed ümber on rahulikud ja siin töötav teletiim saab aru, kuidas meie etteastes kõik olema peab, siis see kõik toetab ka Victorit. Otseselt mingit psühholoogijuttu me pole talle rääkinud,“ naerab Tomi.

Victori teine lavaproov Eurovisionil Foto: Andres Putting/EBU

Tomi tunnistab, et päris valmis Eesti etteaste veel ei ole. „Kohalik tiim peab ikka natuke veel nokitsema. Eks me aitame neid ja teeme igati koostööd, et kõik oleks õige ja nii nagu peab olema.“ Järgmine proov on esmaspäeval ja see on juba väga tähtis – esmaspäeva õhtul toimub žürii poolfinaal ehk rahvusvahelised professionaalsed žüriid annavad Tel Avivist edastatava kontserdi telepildi põhjal oma hinded. Esmaspäeva päeval tehakse selleks puhuks peaproov. „Selleks ajaks me üritame ikka edasi liikuda. Täna me ei tulnud ära selle tundega, et kõik on valmis, ei ole,“ tunnistab Tomi. „Õnneks on meil üks oluline proov veel.“

Victori teine lavaproov Eurovisionil Foto: Andres Putting/EBU

Esimene lavaproov oli Victoril pühapäeval ja „Ringvaate“ videost jäi silma üks naljakas juhtum. Nimelt toob lavaassistent Victorile kitarri, kuid Victor laulab ja ei võta seda vastu. Lavaassistent siis sikutab Victorit lausa varrukast, mispeale Victor käega näitab, et pole õige aeg, kuid lõpuks kitarri siiski kätte võtab. „Victor pidi selle võtma 4-5 sekundit hiljem ja assistent tiris sedasama kätt, kus Victoril mikrofon oli, et hei, kutt, võta oma kitarr,“ naerab Tomi selle apsaka üle. „See oli päris naljakas, aga need ongi sellised väikesed asjad. Täna seda probleemi polnud, see mees sai juba sammu edasi ja ka kõik teised teadsid täna juba paremini, mida tegema peab.“ Tomi sõnab, et Eestil ei ole ka nii lihtne lavaesitus, kui mõnel teisel riigil ja eks seetõttu on ka rohkem tööd.

Victori teine lavaproov Eurovisionil Foto: Andres Putting/EBU

Vaata seda naljakat juhtumit „Ringvaate“ videost, alates 03:08 SIIT.

Seni on meie delegatsioonil aga läinud hästi. „Kolmapäeval oli siin iseseisvuspäev ja terve öö käis möll ja sireenid, terve öö oli pidu. Kõik, kes vähegi said, olid väljas ja möllasid,“ räägib Tomi. „Täna on ka kohalikel püha, pargid on grillivaid inimesi täis,“ kirjeldab Tomi kohapealseid olusid. Võrreldes Eestiga on Iisraelis ka soojem, seega hea ilmaga on tuju ikka hea. „Täna oli 22 kraadi, selline tavaline Eesti suvi, homme ka, aga siis läheb päriselt soojaks ära.“ Tõesti, tulevaks nädalavahetuseks lubab Tel Avivis soojakraade lausa 30. „Oluliselt mõnusam, kui Eestis hetkel, ma arvan,“ muigab Tomi.