Stig RästaFoto: Erlend Štaub
Üritused
9. mai 2019, 12:02

VIDEO | Stig Rästa Iisraeli tabanud raketirünnakutest: kohalikud ei näi üldse muretsevat – see teadmine rahustab (6)

Gazast on Iisraeli poole lennutatud paari päeva jooksul ligi 600 raketti, mistõttu kaalus Eesti delegatsioon tõsiselt, kas võtta ette teekond Jeruusalemma.

"Ma natuke tean, et Iisaraelil see õhutõrjesüsteem on esiteks väga-väga hea. Teiseks, need raketid ei lenda väga kaugele. Kui kohalikelt küsida, mis te arvate, siis kohalikud ei näi üldse muretsevat," rääkis Stig Rästa ETV saates "Ringvaade", lisades, et see teadmine rahustab ka maha.

Stig meenutas aastatetagust kogemust Iraagis, kus ta kohalikele sõduritele koos tüdrukutebändiga Vanilla Ninja esinemas käis. "Me olime seal sõjaväebaasis, kus ühe lõunasöögi ajal hakkasid kuskil väiksed hääled tulema. Olid väiksed kõmakad. Ei olnud varem ühtegi plahvatust kuulnud. Loomulikult tegi ärevaks."

Stig mainis, et lisaks temale oli ka eksninja Lenna Kuurmaa ärev. Küsisime kohalike saatjate käest, kas peaks kuhugi jooksma?

Ka siis olid Stigi rahustanud inimesed, kes igapäevaselt sellise olukorraga kokku puututad. "Siis saad aru, et asi ole nii hull."

Täispikka intervjuud kuula siit: