Michael Gargiulo ei tunnistanud end üheski kuriteoepisoodis süüdi. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. mai 2019, 11:13

Maniakk tappis Ashton Kutcheri noorukese kallima

USA Today teatel peaks Ashton Kutcher peagi kohtus tunnistusi andma seoses aastatetaguse traagilise juhtumiga: tema omaaegne sõbratar Ashley Ellerin (22) pussitati surnuks. 

Lisaks Ashley tapmisele 2001. aastal süüdistatakse õhukonditsioneeride remondimeest Michael Gargiulot (43) veel ühe californialanna ning ühe Chicago kandi teismelise mõrvamises. Prokuröri teatel oli mõrtsukal kombeks oma ohvreid jälgida ja jälitada ning seejärel neid seksuaalnaudingu saamiseks pussitada. 

Süüdistaja Daniel Akemon nimetas kohtualust naabripoisi tüüpi mõrtsukaks ning tema kuritegusid naiste metoodiliseks ja süstemaatiliseks tapmiseks.  

Kutcher ei mõistnud, miks pruut ust ei ava

Gargiulo vahistati 2008. aastal, kui DNA-analüüs näitas tema seost ühe tapmise ja ühe rünnakuga, mis surmaga ei lõppenud. Eraldi süüdistuse sai ta 18aastase neiu tapmises. Isa oli leidnud tütre surnukeha kodumaja ukselävelt, uksevõti endiselt käes. 

Prokuratuur nõuab Gargiulole surmanuhtlust. Kohtualune ise end süüdi ei tunnista.

USA Today ennustuse kohaselt võib protsess kesta pool aastat. Tunnistajapulti oodatute seas on ka Hollywoodi täht Ashton Kutcher, kes on nüüd abielus näitlejanna Mila Kunisega ja kasvatab koos temaga kaht last.

Ashtoni sõbratar, 22aastane moetudeng ja modell Ashley leiti surnuna 2001. aastal oma Hollywood Hillsi kodust. Kutcher rääkis politseile, et pidi 21. veebruaril koos neiuga minema Grammy-gala järelpeole. Kuid Ashley ei avanud ust, ehkki majas tuled põlesid. Ashton arvas, et sõbratar on tema peale solvunud ja kodust lahkunud. Tagaaknast sisse kiigates märkas Ashton vaibal tumedaid plekke, mida pidas punase veini plekkideks. Seejärel ta lahkus. Järgmisel päeval avastas keegi sõber majast Ashley surnukeha. Vaibal olid olnud vereplekid. 

Mõrvar elas kõigi ohvrite naabruses

Teine ohver, 32aastane Maria Bruno leiti surnuks pussitatuna 2005. aastal oma korterist El Monte eeslinnas. Tema rinnad olid ära lõigatud. Ühele ohvrile tungis maniakk kallale 2008. aastal tema Santa Monica korteris, kuid naine jäi ellu. Gargiulo elas rünnaku toimumise ajal iga ohvri naabruses.

Sõprade sõnul oli Ashley kutsunud tema naabrimeheks saanud Gargiulot paar korda oma kodus toimunud pidudele. Kuid peagi olid sõbrad neiu pärast muretsema hakanud - naabrimees paistis olevat temast kahtlaselt sisse võetud.

Ka Illinois' osariigis tapetud 18aastane Tricia Pacaccio elas Gargiulost üle tänava. Gargiulo oli tema venna sõber ning pussitamise ajal 17aastane. Politsei ütles hiljem, et ohvri küünte alt leitud DNA klappis Gargiulo omaga.