Naeratav R. Kelly 7. mail Chicago kohtumajast väljumas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. mai 2019, 10:43

R. Kelly ei reageerinud vägistamishagile, sest ta ei oska lugeda! (5)

R. Kelly advokaat teatas kolmapäeval kohtule: tema staarklient ei reageerinud seksuaalvägivallasüüdistusele, sest ta ei oska lugeda. 

R&B-staari süüdistab seksuaalses kuritarvitamises neli naist. Kohtunik Moira Johnson mõistis R. Kelly seoses ühe hagiga tagaselja süüdi, kuna laulja polnud teada andnud, kas ta võtab süü omaks või ei, vahendab The Guardian. Kuid kohtuprotsess jätkub siiski: üks Kelly advokaatidest seletas, et kohtupabereid saades oli staar parajasti trellide taga ning ei vastanud hagile, kuna ta ei oska lugeda.

Kelly, keda on aastakümneid kahtlustatud seksuaalsuhetes alaealistega, vahistati veebruaris, süüdistatuna kolme alaealise neiu ja ühe naise seksuaalses kuritarvitamises umbes kümneaastase perioodi jooksul. 

Pornotäht Stormy Danielsi advokaadina tuntud Avenatti (keda tema endine elukaaslane, eestlanna Mareli Miniutti süüdistab koduvägivallas) esindab ajakirja People teatel kohtuprotsessil kokku seitset klienti - kolme väidetavat ohvrit, kaht lapsevanemat ning kaht informeerijat. 

Enda sõnul on Avenatti Chicago võimudele loovutanud kaks videot Kelly seksuaalvahekorrast alaealisega. Advokaat on neid Twitteris kirjeldanud. Tema sõnul mainib Kelly ühes videos pidevalt, et tüdruk on 14aastane. Oma vanust toonitab ka tüdruk ise.

Väljaandele The Daily Beast antud intervjuus lisas Avenatti, et Kelly urineerib videos oma ohvrile näkku ning ka tema teistele kehaosadele. „See on paha mees. See mees on psühhopaat. Selles pole vähimatki kahtlust ning kui see lugu viimaks avalikkuse ees lahti kistakse, saavad inimesed tema perverssuse sügavusest šoki. Mina küll sain.“

Avenatti toonitab: „Kui need tüdrukud poleks enamjaolt mustanahalised ja vaesed, oleks see kõik juba ammuilma lõppenud.“

Ka esimeses videos, mille Avenatti võimudele üle andis, olnud Kelly seksipartner 14aastane. 

Kelly pole end üheski kuriteos süüdi tunnistanud.