Andrus Kivirähk ja Mart JuurFoto: Teet Malsroos
Inimesed
8. mai 2019, 17:36

Traditsiooni lõpp: Juur ja Kivirähk ei kommenteerigi sel aastal raadioeetris Eurovisioni lauluvõistlust! (25)

Sel aastal Raadio 2 legendaarse saate “Rahva oma kaitse” huumorduot Mart Juuri ja Andrus Kivirähki Eurovisioni lauluvõistlust kommenteerimas ei kuule. Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare sõnul on see meeste enda soov. 

"Eks kõik asjad lõppevad ära," selgitab Andrus Kivirähk Kroonikale. "Alustasime seda üheaastase naljana ja jäimegi tegema, aga nüüd tundus, et võiks ära lõpetada."

Kivirähk usub, et ka järgmine aasta nad Mardiga Eurovisioni lauluvõistlust ei kommenteeri. "Mingi etapp on läbi. Üle 10 aasta oleme seda teinud," ütleb ta. 

Refereeritud artiklit loe täismahus Kroonikast.

Mart Juur kinnitab Facebookis, et "Rahva oma kaitse" ja Eurovisioni teed lähevad tõepoolest lahku. Mees nendib, et Eurovisioni vaatamine pidi olema ühekordne projekt, aga märkamatult hakkas sellest saama traditsioon.

"Meie paraku erilised töömehed ei ole, meid huvitab rohkem puhkus, logelemine ja teenimatult saadud hüvede kasutamine, seepärast otsustasime Eurovisioni-poe kinni panna enne kui rituaalist saab rutiin," kirjutab ta. 

Juur naljatleb, et ERR-i ülemused on nüüd murest mustad. "Esiteks on nad meie suured fännid ja teiseks peavad nüüd seletama, et tegu pole süvariigi pealetungi ja sõnavanaduse piiramisega. (Tore kirjaviga sisenes teksti käigu pealt, jätan selle "sõnavanaduse" siia sisse)."

Juur kinnitab, et paanikaks pole põhjust ja Raadio 2 peatoimetajale Kristo Rajasaarele teatati, et Eurovisioni nad Kivirähkiga ei kommenteeri, juba jaanuarikuus.

"Rahva oma kaitse" teisipäevaõhtused saated jätkuvad Juuri sõnul aga ikka edasi (ja kingitusi võib ka neile jätkuvalt saata ja tuua).