Keith Flint 2015. aastal. Foto: Sputnik/Scanpix
Inimesed
8. mai 2019, 14:45

Koroner ei suutnud tõestada, et Prodigy tähe surm oli enesetapp

Prodigy laulja Keith Flinti märtsikuist surma uurinud koroner jättis otsad lahti, kas tegu oli enesetapuga või ei. 

Essexi vanemkoroner Caroline Beasley-Murray rääkis BBC Newsi teatel kohtus, et 4. märtsil oma kodust pooduna leitud Flinti (49) organismis oli surmahetkel kokaiini, alkoholi ja kodeiini. Koroneri sõnul pole piisavalt asitõendeid ütlemaks, et tantsumuusikatäht oli end tapnud. Flinti surnukeha leidis keegi sõber. Muusik oli intervjuudes rääkinud kauasest depressioonist ja uimastisõltuvusest. Pärast tema surma levisid kuuldused, et Keith oli olnud ahastuses oma abielu purunemise pärast. 

„Me ei saa eales täpselt teada, mis tol kuupäeval tema peas toimus,“ ütles Beasley-Murray kohtus. „Olen kaalunud enesetapu varianti. Et seda kirja panna, peaksin olema tõenäosust keeludes leidnud, et härra Flintil tekkis idee ning ta tegutses täie teadmisega, et see põhjustab tema surma. Kõiki asjaoludes arvestama pidades ei leia ma selleks piisavalt asitõendeid.“

Prodigy täht Keith Flint. Foto: EPA/Scanpix

Koroner lisas, et surma põhjuseks ei saa asitõendite nappusel nimetada ka õnnetust, „mille puhul ta ehk tegi pulli ja temp läks kohutavalt untsu“. Beasley-Murray palus, et Keithi omastele edastataks kohtu kaastundeavaldused. „Ta oli kahtlemata äärmiselt populaarne, nii paljud fännid armastasid teda väga.“ 29. märtsil Flinti matusepäeval ääristasid Essexi tänavaid tuhandeid fännid, kes tulid oma lemmikuga hüvasti jätma.  

Teisipäeval avaldas Prodigy Twitteris oma fännidele manitsuse, et nad vaikides ei kannataks ja otsiksid abi.