Jäätisepidu Telliskivis.Video: Martin Ahven
Inimesed
8. mai 2019, 15:30

ÕL VIDEO JA GALERII | Daniel Levi Viinalass jäätisepeol: ma ei keela issi tütrele midagi! (1)

Suuremad ja väiksemad nimekad jäätisesõbrad maiustasid Tallinnas Telliskivi kvartalis asuvas Rahva Raamatu uues restoran-poes suviste uudisjäätistega, mis ei jäta kedagi külmaks.

Eesti suurim jäätisetootja Premia tõi tänavu suveks poelettidele neliteist uut jäätist. Tosinat neist said maitsta jäätisesõbrad, kelle hulgas olid Juss Haasma ja Ann Vilgats tütarde Miia ja Madliga, Rauno Märks tütardega, Kairi Sester poegadega, Jüri Pootsmann, Ženja Fokin, Anu Saagim õetütre Lisa Coral Michikoga, Reet Roos laste Villemi ja Ingeliga, Liisi Eesmaa poja Kuuga ja paljud teised.

Üritust juhtis Daniel Levi Viinalass, kel olid kaasas pisitütar Elviine ning abikaasa Eleri. Küsisin Danielilt, kui palju lubab ta enda pisitütrel jäätisega maiustada. "Ta on ju ikkagi issi tütar. Ta võib süüa kõike nii palju, kui ta tahab."

Danielil aitasid maitsmist läbi viia lastesaate Nova saatejuhid Juliet Marii Peets ning Rebekka Katariina Vihurila.

Premia juhatuse esimehe Aivar Ausi sõnul oli ühine jäätiste maitsmine üle ootuste meeleolukas ja lõõgastav ettevõtmine: „Suur rõõm on näha, et head Eesti jäätised ei jäta kedagi külmaks.“ Spetsiaalselt laulu- ja tantsupeoks loodud Laulupeojäätis on näiteks koorejäätis kama ja pohlamoosiga.

Premia uudisjäätiste maitsmisel tunnistasid kõige väiksemad jäätisesõbrad oma lemmikuteks Väikse Tomi kookosejäätise ning Lumehelbekese jäätise. Suuremad jäätisesõbrad tunnistasid kõige ägedamateks uued pulgajäätised – küpsisetükkidega šokolaadiglasuuris ja karamellitükkidega karamelliglasuuris.

Juss Haasma, Jüri Pootsmanni ja Daniel Viinalassi lemmikuks oli Väikse Tomi Kookos-Pookos. Kuna Anu Saagimi lemmikuks on „šokolaad šokolaad, šokolaad“ siis sai tema uueks sümpaatiaks šokolaadi pulgajäätis küpsistega. Eleri Viinalassi üllatas värskendav mustikasorbett.

undefined Foto: MARGUS JOHANSON

Kõigile osalenutele tõi naeratuse näole laulu- ja tantsupeo jäätis, mille söömise ajal astus üles XXI kooli 1.–3. klassi rahvatantsurühm „Märdikud“ juhendaja Märt Agu eestvedamisel.