Max Azria koos Ukraina päritolu abikaasa Lubov Azriaga. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
8. mai 2019, 09:42

Suri mõjukas moekunstnik Max Azria

Moemaailm leinab 70 aasta vanuses surnud disainerit Max Azriat, kelle loomingut on kandnud sellised superstaarid nagu Taylor Swift, Kim Kardashian ja Miley Cryrus.

Tuneesias sündinud, Prantsusmaal üles kasvanud ning USAsse siirdunult lääneranniku moe esteetikale tugeva pitseri vajutanud moelegend suri väljaande Women's Wear Daily andmeil esmaspäeval Houstoni haiglas. Talle sai saatuslikuks kopsuvähk.

Moebränd BCBGMAXAZRIA leinab sotsiaalmeedias oma loojat. „Max oli tõeline visionäär, kes andis näo nüüdisaja moele. BCBG tähendab „bon chic, bon genre“ ehk „hea stiil, hea hoiak“, mis peegeldab selle mehe pärandit, mille säilitamise võtame oma auasjaks.“

1989. aastal BCBGMAXAZRIA asutanud disainer soetas endale hiljem ka Prantsuse kaubamärgi Herve Leger ning pani aluse noorteriiete kollektsioonile BCBGeneration, mille loominguliseks juhiks kuulutas oma vanima tütre Joyce'i.  Esimesest abielust on Azrial veel üks tütar ja poeg, teisest abielust Ukraina päritolu disaineri Lubov Azriaga (51) kolm tütart.