Laura MvulaFoto: Pressimaterjal
Inimesed
7. mai 2019, 12:12

Mitmete auhindadega pärjatud Briti lauljatar Laura Mvula esineb Tallinnas juba sellel reedel

Reedel, 10. mail annab T1 Mall of Tallinnas kontserdi Briti lauljatar Laura Mvula. Keskuse 4. korrus muundub spetsiaalselt ja ainult 10. mai õhtuks vägevaks restoraniks ning põnevaks kontserdisaaliks. Õhtu juhatab sisse Sofia Rubina Band.

32-aastane Mvula ühendab enda loomingus peamiselt R&B, džäss-, klassikalise ja popmuusika elemente atmosfäärilise kõlapildi ja sügava tämbriga. Birminghamis üles kasvanud laulja meenutab, et tema muusikakarjäärile pani aluse tema tädi ning, et algus oli toona raske. "Ma ei osanud noorena laulda ja kõlasin kohutavalt, aga mu tädi nägi minus midagi ja toetas mind. Hakkasin paralleelselt arranžeeringuid kirjutama ning siin ma olen," meenutab Mvula.

Kõiki Mvula albumeid on saatnud edu ja mitmed mainekad auhinnad. Nii debüüt "Sing to The Moon" kui sellele järgnenud "The Dreaming Room" tõid talle teiste seas mainekad Mercury Prize’i nominatsioonid ning ta on pälvinud MOBO galal aasta naisartisti ning parima R&B/soul-artisti auhinna, edastab Johanna Maria Mängel.

"The Dreaming Room" sündis karmide eluõppetundide keskel. Pärast edukat debüüti tekkisid suured ootused ja pinged järgneva albumi osas. "See kõik kumab muusikast läbi. Olin järsku frustreerivas maailmas, kus inimesed tootsid albumi albumi järel," meenutab Mvula. Rasked ajad sundisin naist end uuesti tundma õppima ning Mvula jõudis kirjanik Maya Angelou inspiratsioonil punkti, kus sai aru, et peab alati iseendaga kannatlik olema. Selle mõistime viis ka võimsa loo "Phenomenal Woman" sünnini.

 

Naise loomingu austajate seas on nii Elton John kui varalahkunud Prince, kes innustas naist oma muusika kallal töötama ning kellega jagati ka mitmel korral lava. "Prince pühendas palju aega andekatele naismuusikutele, kes polnud ilmtingimata tabelite tipus, kuid kelle muusikas oli väge," on Mvula mehest rääkides öelnud.

Eesti üheks võimsamaks džässvokalistiks tituleeritud Sofia Rubina kuulub samuti Mvula loomingu austajate sekka. Naise värskelt valminud akustiline souli album "Where It Begins" on saanud inspiratsiooni nii Los Angelese uuekooli džässmuusiku Thundercati kui ka Laura Mvula muusikast.

Sofia Rubina Foto: Pressimaterjal

Laura Mvulast rääkides ütleb Rubina: "Mulle väga meeldib see energia, mis tema muusikas ja kontsertidel läbi kumab. Saabuv kontsert pole kindlasti istumiskontsert, Mvula paneb publiku kaasa elama!"

Mitmete auhindadega pärjatud Suurbritannia artist Laura Mvula esineb 10. mail Tallinnas, T1 Mall of Tallinna 4. korrusel. Lisainfo leiab Facebookist.