GenkaFoto: Kuvatõmmis Facebook´i videost
Inimesed
7. mai 2019, 10:57

VIDEO | VÕTA EESKUJU! 5MIINUST, Genka ja Laura Põldvere kutsuvad inimesi üles loobuma plastikkõrtest (6)

"Ühekordne plastik kaob varsti - mitte prügikasti vaid ajaloo prügikasti! Aga ühest asjast võiks loobuda kohe, päevapealt - need on ühekordsed plastikust kõrred," kutsub räppar Genka inimesi üles Facebooki grupis "kõrrevaba".

Lisaks Genkale, on aktsiooni "kõrrevaba" eestkõnelejad lauljanna Laura Põldvere ja räpipunt 5MIINUST. "Ainuüksi ühel reedel kasutatakse Tallinnas plastikkõrsi sellises koguses nagu siin ja sellepärast otsustasin ma enda raiderisse kirja panna punkti, et minu kontserdid on alates tänasest kõrrevabad," teatas Laura videos.

"Kui sa ei ole muusik, vaid muud sorti spetsialist, siis joo oma jooki ilma kõrreta, nagu normaalne täiskasvanud inimene," sõnas Venelane ja Estoni Kohver räpigrupist 5MIINUST. "Sa tead isegi, et ühekordne plastik on p...sk. Teeme siis maailmale teene ja alustame nendest kõrtest. Oskad juba lugeda küll, oskad ka kõrreta juua. Nii, et kui järgmine kord lürbet tellid, siis olgu su kokteil või vesi või keefir ploomimahlaga," jagab räpipunt ka enda Facebooki lehel. 

 

"Vähem plastikut, vähem prügi! Laulame Eesti vabaks - kõrrevabaks!"