Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. mai 2019, 16:45

HURRAA! Prints Harry ja Meghan said lapsevanemateks: see väike tegelane on nii armas! (35)

Prints Harry ja hertsoginna Meghan teatasid kauaoodatud rõõmusõnumit: nende perre sündis poisslaps.

Sussexi hertsogi ja hertsoginna esimene laps sündis ametliku teadaande järgi 6. mai varahommikul kell 5:26 ning kaalus 3,2 kilo. Meghan ja beebi on mõlemad terved ja õnnelikud. Paar soovib tänada avalikkust, et nad nende teekonnale kaasa elasid ja nendega oma toetust sellisel erilisel elu hetkel jagasid. "See väike tegelane on nii armas!" õhkas prints Harry pärast sünnitust.

"Ma olen väga elevil, et saan teatada, et mina ja Meghan saime hommikul beebipoisi vanemateks. Ema ja laps tunnevad end väga hästi. See on olnud kõige imelisem elamus, mida ma suudaks ette kujutada. On uskumatu, kuidas üks naine seda teeb. Oleme mõlemad väga õnnelikud ja väga tänulikud kogu armastuse ja toetuse eest. See on olnud imeline ja tahtsin seda teie kõigiga jagada."

Paarike on ka nimedele mõelnud, kuid arutelu selles osas alles käib. "Ma ei ole viibinud paljude sünnituste juures, see oli kindlasti mu esimene sünnitus - ja see oli imeline, absoluutselt uskumatu ja nagu ma ütlesin, olen ma oma naise üle ääretult ühke. Nagu iga lapsevanem ütleb, on sinu laps täiesti imeline, see väike tegelane on nii armas!" ütles Harry oma teadaandes. 

Põnev fakt on ka see, et kuningliku beebiga samal kuupäeval on sündinud näiteks Suurbritannia poliitik Tony Blair ja USA näitleja George Clooney.

Sünnitus algas hommikul

Sky õukonnakorrespondent Rhiannon Mills kinnitas oma allikatele tuginedes: 37aastase hertsoginna sünnitus algas täna varajastel hommikutundidel ja hertsog ehk prints Harry oli tema kõrval. Daily Mirrori teatel kinnitas ka Briti kuningakoda sel pärastlõunal, et Meghani sünnitus on alanud. 

Seda, kas Meghan sünnitas haiglas või oma südamesoovi kohaselt kodus, pole teada. Kuninglik paar on Briti õukonna traditsioonidele selga pöörates otsustanud sünnitusplaani detailid saladusse jätta. Tavaliselt on teada, millisesse haiglasse lapseootel kuningapere liige sünnitama läheb. Nii olid reporterid ja fotograafid päevade kaupa valves Londoni St Mary haigla Lindo tiiva juures, kuhu pidi sünnitama suunduma prints Harry vanema venna Williami abikaasa Catherine. Sealsamas Lindo tiiva ees on Catherine kõiki oma kolme last ka ajakirjandusele demonstreerinud. Sedasama tegi aastaid tagasi ka Williami ja Harry ema printsess Diana, ehkki pihtis hiljem, et see oli põrgulikult vaevaline üleelamine.

Kodus või haiglas? Poeg või tütar?

Harry ja Meghan aga andsid teada, et soovivad lapsega seonduva saladusse jätta ning esitlevad beebit alles siis, kui on jõudnud tema sündi pereringis tähistada. Briti ajakirjanduses on sahistatud, et USA näitlejanna soovib oma esiklapse ilmale tuua koduseinte vahel. Kuninglik paar kolis hiljuti elama Windsori lossi lähistel asuvasse Frogmore Cottage'isse. Juba mõnda aega tagasi saabus USAst Suurbritanniasse Meghani joogatreenerist ema Doria Ragland (62), kes pidi tütrele sünnitusel abiks olema. Ema on sünnituse ootel elanud Frogmore Cottage'is. Ka Meghan ise on kirglik joogafänn ning pooldavat loomulikku sünnitust.

Ent nädalavahetusel teatas Briti ajakirjandus – Meghani sünnitähtaeg on juba üle läinud ning ilmselt kutsuvad arstid sünnituse esile. Kodusünnitus ei tulevat selles olukorras kõne allagi, eriti esmasünnitaja kohta üsna küpses vanuses hertsoginna puhul.

Ilmavalgust näinud beebi on Briti troonipärimisjärjekorras seitsmendal kohal. Seda, kas kuninganna Elizabeth II kaheksas lapselapselaps on poiss või tüdruk, ei soovinud Harry ja Meghan enne sünnitust teada saada. 

Õukond teatas rasedusest oktoobris, kui prints Harry ja tema abikaasa alustasid Austraalia ja Uus-Meremaa turneed. 

Prints Charlesi ja kadunud printsess Diana noorem poeg Harry (34) ja USA seriaalist "Pintsaklipslased" tuntud Meghan Markle (37) naitusid eelmise aasta 19. mail. Nende armulugu oli kulgenud tormiliselt: pimekohtingust suhte avaliku kinnitamiseni läks vaid mõni kuu. 

Briti õukond kinnitas novembris 2016, et prints Harry on Ameerika näitlejannaga mõned kuud koos olnud. Prints nõudis harukordses avalduses, et ajakirjandus lõpetaks tema sõbratari kimbutamise. 

27. novembril 2017 teatas kuningakoda, et kaunis paar on kihlunud. Meghanist, kelle ema Doria Ragland on afroameeriklanna, pidi saama esimene segavereline Briti kuningakoja liige. Noorpaar laulatari mullu 19. mail Windsori lossi kabelis.