EELISTA EESTIMAIST: Restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin ei näe mingit põhjust sidrunit ega basiilikut ja melissi osta, metsast leiab neile suurepärast aseainet.   Foto: Viktor Tund
Toiduuudised
4. mai 2019, 00:01

Putked: mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata (15)

 „Vanade lemmikute – karulaugu, nõgese ja naadi kõrval on eestlased avastamas putki,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin. Ta kasutas ka tänavusel presidendi vastuvõtu ühes suupistes kikkaputketolmuga maitsestatud toorjuustu, teises aga andsid võile maitse hapendatud karulaugulehed.  

 „Vanade lemmikute – karulaugu, nõgese ja naadi kõrval on eestlased avastamas putki,“ ütleb restorani Umberto peakokk Evari Tšetšin. Ta kasutas ka tänavusel presidendi vastuvõtu ühes suupistes kikkaputketolmuga maitsestatud toorjuustu, teises aga andsid võile maitse hapendatud karulaugulehed.  

„Üha vähemaks jääb neid kordi, kus sa süües uut maitset tunned. Aga mets on uusi maitseid täis, tuleb osata vaid korjata,“ tuletab Evari Tšetšin meelde, et meil kasvab ka muud metsarohelist peale karulaugu. 

„Kõik teevad karulaugust pestosid. Aga tegelikult on veel nii palju ägedaid asju, millest uusi maitseid timmida. Katsetamine ongi põnev,“ tõdeb ta, et ka koka töö juures pole põnev mitte tšekkide tegemine (teisisõnu: kööki jõudnud tellimuste täitmine), vaid toiduga mängimine. 

Edasi lugemiseks: