"Noortebänd"Foto: Timo Ilves
Noortebänd
3. mai 2019, 09:28

ÄRA MAGA MAHA! Alguse sai „Noortebänd 2019“ demovoor

Alates tänasest saavad kõik kuni 26-aastased muusikud kandideerida "Noortebänd 2019" konkursile registreerides end bändi või üksikartistina läbi Noortebändi veebilehe. Demolugusid saab saata 5. juulini. Esita oma lugu konkursile SIIT.

"Noortebändi" konkurss on aastate jooksul tõestanud oma olulisust Eesti muusikamaastikul ning olnud noortele muusikutele hüppelauaks Eesti muusikasse. Sarnaselt eelmistele aastatele on konkursil kolm vooru: demovoor, poolfinaal ja finaal. Demovoorust valitakse poolfinaali kokku 15 koosseisu, kes hakkavad omavahel võistlema järgmistes voorudes. 

"Eelmisel aastal sai üle pika aja finaali viie bändi asemel kuus. Kuna üks bänd sai demovoorus suure enamuse žürii häältest, siis otsustasime nende häälte olulisust ka rõhutada ja anda sellele bändile edasipääs finaali. Kindlasti võib ka sellel hooajal sarnaseid üllatusi ette tulla, seega panen südamele ennast esitleda parimal võimalikul moel juba demovoorus," rõhutab Noortebändi produtsent Kertu Mägar.

"Noortebänd 2019" poolfinaalid toimuvad 10. - 12. oktoobrini Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Konkursi finaalkontsert leiab aset 14. novembril Vaba Laval, Tallinnas. Poolfinalistid valitakse demovoorust edasipääsenute ning piirkondlikel konkursitel osalejate vahel. Praeguseks on selgunud üks poolfinalist Rapla Vesiroosivisioonilt, kelleks on kooslus Cortical White.

Lisainformatsiooni konkursi ning selle reglemendi kohta leiab veebilehelt: http://noorteband.ee/et/.