Peter MayhewFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
3. mai 2019, 07:28

Suri „Tähesõdades“ Chewbaccat mänginud legendaarne Peter Mayhew

„Tähesõdade” Chewbaccana tuntud näitleja Peter Mayhew suri 30. aprillil oma Texase kodus 74aastasena. Surma põhjust perekond avaldanud ei ole.

Wookie sõdalast Chewbaccat kehastas 2 meetri ja 18 cm pikkune mees orginaaltrioloogias ja ka hilisemates filmides 2015. aastani. Mayhew suri pereliikmetest ümbritsetuna. Omaksed rääkisid USA telekanalile ABC, et Peterile oli saatuslikuks saanud infarkt.  

 
 
View this post on Instagram

“Peter Mayhew was a kind and gentle man, possessed of great dignity and noble character. These aspects of his own personality, plus his wit and grace, he brought to Chewbacca. We were partners in film and friends in life for over 30 years and I loved him. He invested his soul in the character and brought great pleasure to the Star Wars audience. Chewbacca was an important part of the success of the films we made together. He knew how important the fans of the franchise were to it’s continued success and he was devoted to them. I and millions of others will never forget Peter and what he gave us all. My thoughts are with his dear wife Angie and his children. Rest easy, my dear friend." #hansolo #chewbacca #petermayhew #starwars

A post shared by Harrison Ford (@harrisonfordpage) on

Han Solo osatäitja Harrison Ford avaldas lahkunud kolleegi mälestuseks liigutava järelehüüde. „Olime üle 30 aasta filmis partnerid ja eraelus sõbrad ja ma armastasin teda,” vahendab BBC News Fordi sõnu. „Ta pani sellesse tegelaskujusse oma hinge ja tõi „Tähesõdade” publikule palju rõõmu.”

Ford on enda sõnul mõtteis Peteri lese Angie ja nende lastega. „Puhka rahus, mu kallis sõber.”

Luke Skywalkeri rollist tuntud Mark Hamill nimetas Mayhewd hellemast hella südamega hiiglaseks. „Tähelepanuväärne on see, et Peteri vaimsus ja heasüdamllikkus ja leebus olid Wookie omadele nii sarnased. Temast lihtsalt kiirgas õnnetunnet ja soojust. Ta oli alati naljahimuline ja me klappisime kohemaid ja olime üle 40 aasta sõbrad.”

Kokku kehastas Peter Chewbaccat kehastanud seitsmes „Tähesõdade” osas. Saaga kahes viimases osas konsulteeris ta uut Chewbacca osatäitjat, Soome korvpallurit Joonas Suotamot.

Ka Suotamo leinab sotsiaalmeedias Mayhew'd, keda ta nimetab oma kalliks sõbraks ja mentoriks ning harukordseks härrasmeheks.