Kersti Kaljulaid ja Luukas Kristjan IlvesFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
2. mai 2019, 13:04

Uued väljakutsed ootavad! Luukas Ilves hakkab tööle Eesti tehnoloogiafirmas (33)

Tehnoloogiafirma Guardtime teatab Facebookis, et nende tiimiga ühineb Luukas Ilves.

"Meil on hea meel tervitada Luukas Ilvest, kellest saab strateegiajuht! 
Ta ühineb Guardtime'iga Brüsselis tegutsevast mõttekojast Lisbon Council. Luukas on e-valitsuse, küberjulgeoleku, digitaalse arengu ja ELi digitaalse poliitika ekspert ja mõttejuht," kirjutatakse firma Facebooki lehel.

Uudist kinnitab ka Luukas ise: "Mul on väga hea meel liituda Guardtime'i tiimiga. Uus koht, aga sama kirg muuta maailma tänu tehnoloogiale paremaks paigaks."

Guardtime on 2006. aastal Eestis loodud blockchain-tehnoloogial põhinevate küberturvalisuse lahenduste looja, kes aitab tuvastada erinevates digitaalsetes andmetes ja tarkades seadmetes tehtud muudatusi ja selle tulemusena pakkuda e-ühiskonnale usaldusväärseid ning läbipaistvaid lahendusi. Guardtime’i tehnoloogiat on integreeritud Eestis kasutatavatesse e-teenustesse nagu näiteks Riigi Teataja, Kinnisturaamat ja Äriregister.

Kaheksa aastat riigi- ja euroametnikuna Eestit teeninud Luukas Ilves teatas mullu jaanuaris, et lahkub Eesti alalisest esindusest Euroopa Liidu juures. Brüsselis tegutsevas mõttekojas Lisbon Council, kus nõustas Euroopa poliitikuid ja ametnikke, alustas Ilves tööd eelmise aasta veebruaris.

Uudis Luukase töövahetusest tuleb vaid mõned kuud pärast seda, kui ilmus artikkel, et Luukas Ilves ja tema sotsioloogist väljavalitu Riina Raudne ootavad esiklast, kes näeb ilmavalgust kevadel või varasuvel.