Foto: Kuvatõmmis/ https://blogiauhinnad.ee/haaletamine/
Inimesed
1. mai 2019, 11:38

HÄÄLETUS ALGAS! Toeta oma lemmikblogisid, mis on auhinda väärt

Täna hommikul avati Eesti blogiauhindade hääletus ja võistlustulle astus 152 blogi 14s kategoorias. Lisaks on blogijad andnud oma erinevaid paremaid palu üles viies erikategoorias, mida hindab tänavu žürii.

„Vaatasime kõik 171 kandideerinud blogi läbi ja mõnevõrra number kahanes, kes oli end kogemata topelt lisanud või mitmes kategoorias, kes polnud lugenud reegleid, et sel aastal saavad osaleda vaid kirjutavad blogid (mitte Instagrami või YouTube’i kontod) jne,“ selgitas korraldaja Mari-Leen Albers.

Suurim muudatus tänavu on žürii kaasamine. Kokku registreeriti žüriile esitlemiseks 335 postitust. „Peab tõdema, et järgmisel aastal tuleb žüriikategooriad kindlasti põhjalikumalt lahti seletada ja veidi reegleid lisada. Sel aastal on kategooriate mõistmisega olnud päris palju raskusi. Seda eriti just foto-ja ühiskonnakriitilise postituse kategooriates,“ tunnistab žüriisid juhtiv blogija Britt Ernewein, kes üheskoos blogiauhindade tiimiga vaatas üle kõik kandideerinud postitused ja tegi vajadusel ka ümberkorraldusi.

„Kirjutasime paljudele, uurides kas nad oleksid nõus kategooriat muutma või postitust asendama, kahjuks tuli osa postitustest ka võistlustulest eemaldada. Kasvõi põhjusel, et fotograafi juures tehtud piltide jagamine ei sobitu parimaks fotopostituseks. Sinna kategooriasse ootasime ikkagi blogijate endi tehtud fotosid,“ selgitab naine.

Lõpuks leidis tee žüriini 249 postitust viies erinevas kategoorias. Žüriile on kõik tööd hetkel esitletud, ilma nimede ja linkideta, et vältida eelarvamusi. Igal kategoorial on oma žürii, mis koosneb 3-5liikmelisest oma ala spetsialistist.

Eesti Blogiauhindadel saab oma lemmikutele hääled anda siin (tänavu saab igas kategoorias valida kolm lemmikut): www.blogiauhinnad.ee/haaletamine

Hääletamine kestab terve mai kuu. Rahva lemmiku tiitli pälvib enim hääli saanud blogija, olenemata kategooriast kus ta osaleb.

Eesti blogiauhindu on korraldatud viimased viis aastat. Muudatusi on läbi viidud igal aastal ja proovitud leida parimaid variante. Tänavu on kaasatud ka omaala spetsialistidest koosnev žürii, mitu erikategooriat ja lisatud on meet&greet, kus saab tutvuda oma lemmikblogijatega. EBA 2019 auhindade jagamine toimub 15.06.2019 algusega kell 18 Tallinnas Vaba Lava teatrikeskuses ja on kõikidele huvilistele tasuta.