Heategevuslik teatejooks 2016. aastal. Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
30. aprill 2019, 15:50

VIDEO | Jaagup, Sissi ja Uudo käisid Teatejooksu pärast Haapsalus (1)

Superstaarisaate finalistid Jaagup Tuisk, Sissi Nylia Benita ja Uudo Sepp sõitsid Presidendi lossi eest Haapsalusse, et oma silmaga näha, mida eelmisel aastal heategevusliku Teatejooksuga kogutud annetustega valmis ehitati.

Jaagus Sissi ja Uudo võtsid ka eelmisel aastal ise teatejooksust osa. Mida nad sellest mäletavad? „Päikest! Palju lapsi ning pärast jooksu oli mõni lastest täiesti läbi omadega, pikali maas, aga nad naeratatasid!“ rääkis Sissi.

Haapsalus leidsid nad eest ratastoolipargi, mille rajamist eelisel aastal tagasi heategevuslik Teatejooks toetas. Ühest korralikust ratastoolipargist ei puudu spetsiaalsed kiiged, karussellid, takistusrajad, ning need on Haapsalus olemas.

Ratastooli kasutamiseks on vaja erinevaid oskusi, mida selles pargis saab harjutada. „Näiteks saab siin õppida ratastooliga munakiviteel sõitmist, äärekivide ja veerennide ületamist, et tänaval ei juhtuks õnnetusi,“ rääkis Haapsalus taastusraviga teeleva Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juht Kadri Englas.

 Teatejooks toimub uuesti 9. mail ning sel aastal kutsub üritus annetama, et ehitada mängupark, kuhu minnes ei pea laps mõtlema, kas ma saan sinna ratastooliga või tulen karkudega või tulen niisama joostes. Annetusi saab teha aastaringselt helistades heategevusnumbrile 900 7777 (kõne hind 7 eurot) või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Swedbank pangas EE292200221066301357.

Rohkem infot siit.