Josh Brolin Thanosena. Foto: AP/Scanpix
Film
30. aprill 2019, 14:00

MÄLUVÄRSKENDUS: kes said surma eelmises „Tasujate“ filmis?

Neil, kes pole veel Tasujate finaali "Lõppmäng" näinud, tasub meelde tuletada, kes saaga eelmises osas "Igaviku sõda" (2018) oma lõpu leidsid - ning oletada, on neil veel lootust ekraanile naasta. Ohvreid oli ikka võimsalt. Gamesradar.com teeb kokkuvõtte.

Loki

Lokit ei saa tõepoolest usaldada. Võimuahne titaani Thanosega mesti hakanud trikster üritas seejärel Thanost tappa. Too kägistas vaese Loki surnuks. Igaviku sõja režissöörid vennad Russod kinnitasid hiljem, et Loki (Tom Hiddleston) on nüüd tõesti surnud. 

Heimdall

Siin oli taas kord mängus Thanose käsi. Nuga rindu, ja küps.

Gamora

See oli valus hetk: Hingekivi kättesaamiseks on Thanos sunnitud ohverdama lähedase elu ning heitma oma kasutütre Gamora üle kaljuserva. Kes küll oleks võinud seda aimata?

Ebony Maw

Ebony Maw röövis Doctor Strange'i, kuid viimasele tõttasid appi nii Tony Stark kui ka Ämblikmees. Maw imeti kosmoselaevast välja ning ta leidis oma otsa avakosmose külmas ja pimedas tagasopis.

Proxima Midnight

Igaviku sõja jõhkramaid hukkasaamisi - Proxima paisati pärast madinat Musta Lesega vastu lähenevat Black Orderi sõidukit. 

Cull Obsidian

Ehkki Cull Obsidian paistis Bruce Banneril vaatamata Hulkbusterile selja prügiseks tegevat, sai talle saatuslikuks Hulkbusteri otsastrebitud käsi. Torganud selle Obsidianile pihku ja vajutades "eject"-nuppu, sai Bruce rõõmuga jälgida, kuidas Obsidian tulejutina Wakanda ümbruse jõuväljadesse sööstis.

Corvus Glaive

Kapten Ameerikat surnuks kägistades pöörab Corvy Visionile selja ning see saab talle hukatuslikuks. Vision ajab end üles ning suskab Corvusele tolle enese vikati rindu. 

Vision

Vaene Vision sureb Igaviku sõjas lausa kaks korda. 

Bucky Barnes/Talvesõdalane

Bucky oli esimene, kes Thanose hukatusliku sõrmenipsu järel tolmuks pudenes. Ta oli sama segaduses kui vaatajad ja tema suur sõber Kapten Ameerika, kes ei suutnud kuidagi mõista, mis äsja juhtunud oli.

Sam Wilson/Falcon

Thanose tolmutamise järgmine ohver Falcon haihtus nii kähku, et osatäitja Anthony Mackie nurises hiljem: ta tahtnuks lahedamat surmastseeni. 

T'Challa/Must Panter

Marveli Kinouniversumi uusimaid tähti Must Panter haihtus tolmukeerisesse Okoye jalule aitamisel. Okoye õud ja segadus peegeldasid vaatajate tundmusi. 

Wanda Maximoff/Scarlet Witch

Wanda põrmustub Visioni surnukeha kohal leinates - see on iseäranis nukker vaatepilt.

Groot

Kui hukka sai pesukaru Rocketi hea semu Groot, oli publikul selge: asi on ikka väga tõsine.

Mantis

Mantis oli esimesi, kes mõistis, mis on teoksil, kuid see teadmine teda ei päästnud. Ta pudenes üheainsa hetkega tolmuks.

Drax 

Galaktika Valvuritel läks ikka väga nadilt - ka Drax haihtus, esmalt üks, siis teine käsi ning seejärel kogu keha.

Peter Quill/Starr-Lord

Quillil õnnestus surma üli-cool'ilt - ei mingit jobutamist, ainult: "Oh, man."

Stephen Strange/Doctor Strange

Strange võtab surma vastu stoiliselt. See paistab olevat saatusest määratud. "Teisiti poleks võimalik olnud," on tema viimased sõnad Tony Starkile. See annab lootust, et kõik need surmad pole olnud asjatud ning viivad Thanose seljatamisele lähemale.

Peter Parker/Ämblikmees

Noore Ämblikmehe hukk oli otsekui maksahaak. 

Maria Hill

Maria Hilli ja Nick Furyt näidatakse lõputiitrite järel katastroofilisi sündmusi uurimas. Siis käib nips ning järgneb kaos, mille saab hukka ka Maria. Vähemalt jäi Nick ellu ...

Nick Fury 

...kuid mitte kauaks. Tema jõuab kuuldavale tuua pool vandesõna ning anda lootust, et Kapten Marvel on tulekul.

Hope van Dyne/Vapsik

Igaviku Sõja mõju oli nii kaugeleulatuv, et see andis tunda ka teistes Marveli Kinouniversumi filmides. "Sipelgamehe ja Vapsiku" lõpustseenis langevad põrmuks nii Vapsik kui ka tema vanemad. 

Shuri

"Lõppmängu" treileris ilmnes ka surm, mis eelmisest filmist ei selgunud. Nips pühkis minema ka T'Challa õe Shuri.