Michela PaceFoto: Jonathan Brincat
Üritused
30. aprill 2019, 12:23

ÕL INTERVJUU | Malta eurolaulja: keel, milles laulad, ei ole oluline. Loeb see, kuidas oma sõnumit edastad (1)

Maltat esindab sel aastal Eurovisionil 18aastane Michela Pace, kes on pärit väikeselt Gozo saarelt. Tema häält on kirjeldatud meeldejääva ja jõulisena. Naine armastab mitmeid muusikastiile, popist kantri ja soulini. 

Kui varem oli Michela Maltal tundmatu artist, jättis ta "X-Factori" lavale astudes kohtunikud sõnatuks. Naine võitis finaali nii, nagu oleks selleks sündinud. Varem on ta võitnud võistluse Music Talent League, mis toimus Leedus, pääsenud Baltic Voices võistluse finaali ja osalenud Londonis artistide arendusprogrammis, kus ta töötas koos Rihanna produtsendiga.

 

Michela ise kirjeldab end kui tavalist teismelist. "... aga kui ma hakkan laulma, võtab minu hääl kogu mu olemuse üle. Aretha Franklin ütles kord, et peaksid souli laulma kogu oma kehaga. Ma tean täpselt, mida ta mõtles," on Michela öelnud. 

Michela vastas Õhtulehe Eurovisioni teemalistele küsimustele. 

Millest sinu lugu räägib?

Inimese võimest muganduda end ümbritsevaga ja situatsioonidega, mida elu kaasa toob, just nagu kameeleon seda teeb. 

Mida ootad tänavuselt Eurovisionilt ja mis on sinu eesmärk?

Kasvamist inimese ja artistina. 

Mida Eurovision sinu jaoks tähendab?

See on kindlasti üks suurim, kui mitte kõige suurem, üritus muusikamaailmas. See tähendab minu jaoks üht kindlat õhtut, kus kogu mu perekond koguneb televiisori ette, et sealt Eurovisioni lauluvõistlust vaadata. Mäletan väga hästi väikest ennast televiisori ees unistamas, et ühel päeval olen mina sellel laval. 

Kas Eurovisionil osalemine on olnud sinu unistus?

See on kindlasti üks asi, mis minu unistuste nimekirjas on. 

Miks otsustasid osaleda? Kuidas reageerisid, kui oma kohaliku eelvooru võitsid?

Osalesin Malta "X-Factoris" ja kui võitsin, tähendas see automaatselt ka Eurovisionil Malta esindamist. Ma ei suutnud sel õhtul uskuda, mis just juhtus. Tundus, et minu unistused hakkavad kuju võtma ja saavad reaalsuseks. 

Mis on sinu suurim hirm enne Eurovisioni ja mida ootad enim?

Hirmud on osa igast sellisest kogemusest, kuid meeskond, kes minuga sel aastal Eurovisionil kaasas on, teeb kõik pisut kergemaks. Ma ei suuda ära oodata kõigi artistidega kohtumist.

Kui oled jõudnud ka teisi osalejaid kuulata, siis keda pead favoriidiks?

Olen kõik lood ära kuulanud ja mul ei ole üht kindlat lemmikut. Iga artist edastab sõnumit oma unikaalsel ja kindlal viisil. 

Mis sa arvad, kas olulisem on lavasõu või laul ise?

Mõlemad koos. Me tahame ju anda hea kogemuse kõigile inimestele - nii neile, kes vaatavad meid telekast kui ka neile, kes vaatavad võistlust kohapeal. 

Eurovisioni puhul on alati räägitud sellest, mis keeles peaks võistlejad laulma. Mis sa arvad – kas kõik lood peaksid olema inglise keeles või peaksid osalejad hoopis laulma oma emakeeles?

Keel ei ole oluline, oluline on viis, kuidas sa seda edastad. Võistluses on olnud lugusid, mida lauldakse teistes keeltes, aga siiski on need jõudnud tippu. 

Kas oled kuulanud Eesti esindaja Victor Crone lugu „Storm“? Mida sellest arvad?

Imeline lugu, mida antakse edasi imelisel viisil. Ma ei suuda ära oodata, et Victoriga kohtuda. 

Mida tahaksid öelda oma Eesti fännidele?

Aitäh toetuse eest!

Milliseid üllatusi sa ise Iisraelilt või Eurovisionilt sel aastal ootad?

Loodetavasti üllatusi ei tule, aga loodan, et kasvan artistina.