Ott Lepland Mehhikos
Elu
29. aprill 2019, 20:28

Kuuba ja Mehhiko tripilt naasnud Ott Lepland keskendub uue muusikavideo tegemisele (2)

Muusik Ott Lepland laadis enne suvetuuride vankrile astumist patareisid Kuubal ja Mehhikos. Uurisime kuidas reis sujus ja millised olid eriti eredad hetked tripil ja mida põnevat lähiajal teoksil.  

Ott, tulid just tagasi Kuuba ja Mehhiko reisilt. Millised on elamused?

Reisielamused on väga positiivsed. Kuubat soovitan kindlasti kõigil külastada. Tegemist on justkui ajas tagasi rännakuga. Internet on väga piiratud ja peaaegu puudulik. Toidupoes on põhikaubaks ühte sorti küpsised, rumm ja konservid. Autod valdavalt vanad Ameerika ja Vene masinad.

Mehhiko oli ka lahe aga ei üllatanud nii väga kui Kuuba. Sellist puhkuseolustikku nagu Mehhikos saab nautida ka meile oluliselt lähemal riikides.

Milline oli kõige üllatavam moment?

Kõige üllatavam oli see, et vaatamata ülejäänud maailmast mahajäänud ühiskonnale on Kuubal väga turvaline. Karistused on seal karmid ja kinnipidamisasutusse ei taha seal keegi sattuda, sest tingimused on seal väga jõhkrad.

Ühiskonnaklasse Kuubal ei eksisteeri ja seega pole seal kellegi tagant varastada. Kõik on suht võrdsel majanduslikul järjel. Kõige enam saabki seal teenida turisti pealt, aga seda tehakse juba niigi riiklikul tasemel.

Kirjutasid seal ka mõne uue loo?

Kuna tegemist oli väga aktiivse puhkusega, siis loo kirjutamiseks mahti ei jagunud. Küll aga sain kindlasti inspiratsiooni tulevikus sündivate lugude jaoks.

Millal on oodata uut lugu?

Uut lugu on juba oodata lähinädalatel. Hetkel käib stuudios veel viimane lihv ja mõne päevab pärast toimuvad ka muusikavideo võtted. Kohe, kui need kaks asja tehtud saab, ilmub ka uus singel.

Suvel astud taaskord üles  Vaba Rahva Laulu laval. Teed seda juba mitmendat korda. Miks oled otsustanud „jah“ sõna ikka ja jälle öelda?

Mulle on Eesti muusika ja suured ühislaulmised alati meeldinud. Vaba Rahva Laul ühendab kenasti need mõlemad, sestap olen ka juba mitmendat korda sellel sündmusel.

On sellised sündmused sulle erilise tähendusega?

Sellised suuremad esinemised, kus lauljat toetavad suur koor, bänd ja soe publik, on alati väga erilise tähtsusega. 

Millist lugu esitad sellel aastal?

Paraku pole veel korraldajaga jõudnud repertuaarist rääkida, aga kindlasti jõuame seda teha.

Oled mitmete Eesti noorte lauljate iidol. Kes on sinu iidol eestlaste seas?

Olen seda juba korduvalt intervjuudes läbi aastate maininud, et minu suurteks eeskujudeks Eesti muusikas on kahtlemata Tõnis Mägi ja Ivo Linna.

Milline on teie kõige meeldejäävam kontsert läbi aegade?

Väga raske küsimus. Kontserte, mis on eriliselt meelde jäänud, on palju. Eks hinge lähevad ikkagi eelkõige need kontserdid, kus publik soojalt tervitab ja sinu loodud laule kaasa laulab. See on mulle kõige suuremaks tunnustuseks.

Mis on sinu arvates selle aasta jooksul Eestis hästi läinud?

Raske on midagi konkreetset välja tuua. Tahaks loota, et kogu meie ühiskond liigub ikka vaikselt parema elu suunas. Kui miskit siiski välja tuua, siis ehk meie sportlased, kes on oma saavutustega viimasel ajal Eestit kõvasti maailmale tutvustanud. Pean siinkohal silmas Ott Tänakut, Kelly Sildarut ja Anett Kontaveiti.

Laulupidu Vaba Rahva Laul toimub sel aastal 17. augustil Pärnus. Üles astuvad uued ja vanad tuttavad, nende seas Marko Matvere, Gerli Padar, Boris Lehtlaan, Oliver Leppik, Alen Veziko ja ka Ott Lepland.