Kersti ja Vallo koos tütardegaFoto: Martin Ahven
Tele
1. mai 2019, 09:00

DRAAMA JÄTKUB: „Naabrist parema“ suurpere saatus ripub juuksekarva otsas! (17)

Saade „Naabrist parem“ seitsmes hooaeg kogub tuure: kolmandas saates valusa kaotuse ja punase roseti vastu võtnud Kersti ja Vallo said järjekordse punase roseti. Üks veel ja nad on mängust väljas. „Kui sain kohtunikelt nii palju halbu kommentaare, läks tuju halvaks,“ räägib Kersti. „Oled magamata, väsinud, stressis. Pärast 12tunnist tööpäeva lähengi endast välja ja olen nagu poolearuline. Tavaolukorras ma ei hüsteeritseks niimoodi.“

„Saame kolmanda punase roseti ja meie ehitustööd peatatakse,” räägib Kersti Õhtulehele antud intervjuus. „Alustame uue hooga ise plaatimist.” Ühelt poolt hindavad Kersti sõnul saatetiimi liikmed isetegemist väga kõrgelt. Samas ei näe ta eelarves võimalust plaatija palkamiseks. „Suuresti on see minu enda viga, aga ma ei näinud teist võimalust," ütleb Kersti.

Kuigi Kersti kaasa Vallo ei olnud varem seinu plaatinud, võtsid nad töö enda peale, alustades suure entusiasmiga. „Mul on hakkaja mees. Ütles küll, et ei ole kunagi plaatinud, aga vaatasime Youtube´i videoid ja alustasime,” räägib Kersti. „Olime kindlad, et meil tuleb välja, saame tehtud ja jõuame valmis!”

Kersti meenutab teisipäeva: „Olin tööasjus Tartus, kui sain ootamatu kõne arendajalt, kes ütles, et on sunnitud ehitustööd korteris seiskama. Ehmatasin ära!”

Ehituse arendaja oli käinud kortereid vaatamas ja mõned detailid tegid teda murelikuks. „Kuna meil oli algselt mõeldud vannituppa metallist ripplagi, siis vannitoa ülemistele äärtele ei pööranud me sellist tähelepanu,” jutustab ta. „Lõikasime neid plaate ise ja mõned läksid katki. Mõtlesime, et sinna tuleb ripplagi. Ehitustööd seisatati sellises faasis, et meil olid seinad suures osas plaaditud, osad põrandad ka, aga vuuk tegemata,” räägib Kersti. „Samas oli teisipäev. Meil oleks olnud aega kuni neljapäevani seda teha. Olime veel positiivsed. Edasi ei tohtinud teha ja seepärast me edasi ei liikunudki.”

Tagantjärele tunnistab Kersti, et oleks võinud võtta endale plaatija nagu tegid teised korterid. „Aga vaatasin seda eelarvet ja mõtlesin, et need plaaditööd ei mahu lihtsalt sinna ära.”

Kurdab halva kuvandi pärast 

Kerstit teeb kurvaks see, et saade on temast loonud halva kuvandi. „Kohati tundub, et mulle tehakse saate jooksul liiga,” ütleb ta. „Saan juba mingeid vihakõnesid.” Kolme lapse ema räägib, et saates osalemine on olnud kui sõit karussellil. „Kord oled üleval, kord all."

Eelmises saates murdus naine täielikult. „Ma proovin mitte nutta, sest ma kogu aeg nutan,” lausub Kersti. „Kindlasti oleks jõudnud rohkem valmis, kui oleksime ka teisipäeval ja kolmapäeval saanud teha nagu teised. Praegu jääb meist kuvand, nagu olemegi käpardid ja saamatud, kes ei saa midagi tehtud.”

Kersti sõnul püüavad nad saate jooksul võimalikult palju ise teha. „Me teeme hoogsalt ja ei ole alla andnud, aga ootamatuse pärast pannakse meie tööd seisma, sest arendaja on mures."

Ei kahetse saatesse minemist

„Saates on oma reeglistik ja raamistik, kus peab püsima. Olen aru saanud sellest, et mul ei ole mõtet vaielda ja teha asju omamoodi, kui ma ei saa seda teha,” lausub Kersti. Kui naine midagi kahetseb, siis vaid seda, et ei suutnud eelmisel nädalal kaotust vastu võtta.

„Olin eelnevalt magamata kolm ööd. Mul oli lillepoes palju tööd ja vastutust. Kui sain kohtunikelt nii palju halbu kommentaare, siis tuju läkski nii halvaks,” räägib Kersti.

„Oled magamata, väsinud, stressis. Siis tuli plaadivõistlus ja läksin endast välja. Pärast 12tunnist tööpäeva lähengi endast välja ja olen nagu poolearune. Saan mõistusega aru, et tavaolukorras ma ei hüsteerikseks niimoodi.”

Kersti ja Vallo Foto: "Naabrist parem" / Kuvatõmmis

Kersti mõistab, et saade ootabki seda, et oleks draamat ja inimesed vaataksid. „Samas ma saan postkasti selliseid kirju, kus inimesed kirjutavad, et nad pidid telekanalit vahetama - nende lapsed ei taha näha seda, kuidas ma nutan. Ma ei tea, kas see on hea kuvand?”

Saate toimetaja Kertu Loide selgitab, et iga kord kui keegi kaotab suurema võistluse, saab ta punase roseti. „Kui neid on kokku 4, siis langeb paar saatest välja. Hetkel selle töö eest said nad kolmanda punase roseti. Kui nad peaksid veel ühe saama, siis langevad nad välja. Nad on piiri peal. Kõigil teistel oli vähem või rohkem kogenud inimesed plaatimas. Vallo tegi seda aga esimest korda ja oli näha, et see väga hästi neil ei lähe,” tunnistab Loide. „Kedagi abiks nad ei võtnud. Arendaja tuli ja vaatas, et asi läheb veel hullemaks.”

Mis hakkab  „Naabrist parema" neljandas saates toimuma, seda vaata TV3 vahendusel kolmapäeval, 1. mail, kell 21.30.