John Singleton Foto: AP/Scanpix
Inimesed
30. aprill 2019, 09:06

Uuendatud.

Suri tipprežissöör John Singleton (5)

Esmaspäeva hommikul levisid internetis kuuldused, et 51 aasta vanuses on surnud Hollywoodi režissöör John Singleton, keda oli 17. aprillil tabanud insult. Uudis oli tol hetkel ennatlik, kuid arstid ei suutnud lavastaja elu päästa. 

Nüüd kinnitab perekond, et lavastaja suri 29. aprillil. „John lahkus rahulikult, ümbritsetuna oma perekonnast ja sõpradest. Me tahame tänada Cedars-Sinai haigla imelisi arste ja ka Johni fänne, sõpru ja kolleege kogu armastuse ja toetuse eest sel raskel ajal," teatasid omaksed. 

Kineast pöördus haiglasse jalavalu tõttu, kuid sai veidi hiljem insuldi. Singletoni tervisliku seisundi kohta ringles eri versioone. Ema väitel oli ta koomas, tütre väitel aga vaid uinutatud, et organism insuldist taastuks. Tütar Cleopatra Singleton kinnitas, et isa tervis paraneb iga päevaga. 

Esmaspäeval teatas Fox TV nimekas kriitik Shawn Edwards Twitteris, et Singleton on surnud.

TMZ.com kirjutas seepeale, et lavastaja on siiski veel elus. Paraku polnud tema tervisliku seisundi kohta häid uudiseid: ta oli arstide tekitatud koomas, kuid ei reageerinud ega olnud paranenud. Tema asemel hingas masin. Ajakiri People teatas esmaspäeva õhtupoolikul, et Singletoni pere on vastu võtnud ränkraske otsuse lasta John hingamisaparaat välja lülitada ning tal minna lasta.

„Teatame raske südamega, et meie armas poeg, isa ja sõber John Daniel Singleton ühendatakse täna hingamisaparaadi küljest lahti. See oli piinav otsus, mida meie pere langetas mitme päeva vältel Johni arstide põhjalikult vaetud nõuandel." 

Singleton oli tuntud ennekõike debüütfilmist „Boyz n the Hood“ (1991), millega ta pälvis esimese mustanahalise režissöörina parima lavastaja Oscari nominatsiooni. Ühtlasi oli 24aastane kineast kõigi aegade noorim lavastaja-Oscari nominent. 

Viie lapse isa filmidest on tuntud veel „Poetic Justice“, mille peaosas oli lauljanna Janet Jackson, „Shaft“ ja „2 Fast 2 Furious“. Režissöör väntas ka Michael Jacksoni muusikavideo „Remember The Time“.

FX Networkis on kaks hooaega jooksnud Singletoni kaasloodud seriaal „Snowfall“, mis CNNi teatel pidi jätkuma ka uuel hooajal. Singleton on vändanud ka menusarjade „Empire“ ja „American Crime Story“ osi.