"Puuduta mind" - Rutt Reits; Anu Saagim; Sirje PresnalFoto: Tiina Kõrtsini
Puuduta mind
9. mai 2019, 18:01

Saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

VIDEO | „PUUDUTA MIND“ 77. SAADE | Ravitseja Rutt Reits õpetab, milliseid taimi kevadel korjata ja viina sisse likku panna (13)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 77. saate külalisteks on üheksakümnendatel väga populaarne olnud ja viimased paar aastat taas tegev ravitseja Rutt Reits.

Vaata videot!

"Puuduta mind" - Rutt Reits Foto: Tiina Kõrtsini

Rutt ei mäleta täpselt, kui palju tema juures omal ajal inimesi käis, kuid ütleb, et teinekord 20 autotäit päevas ikka. „Tuldi tervisehädadega ja taheti küsita suhete kohta. Suhted on alati olnud väga populaarne teema," teab Rutt. 

Omal ajal oli Rutt väga lähedastes suhetes ka legendaarsete ravitsejate Kaika Laine ja Vigala Sassiga. „Sassiga kohtusime Põlvas nõidade laadal. Tal ei olnud naistesse väga usku, aga kui me kohtusime, saime väga hästi läbi. Muide, Vigala Sassi maokasvaja avastasin ka just mina. Sass ütles seepeale, et kui sa nüüd Rutt valesti ütled, kustutan ma su oma sõprade nimekirjast ära. Siis hakkasid tal vaevad pihta, ta käis Moskvas ja seal minu diagnoos ka kinnitati."

"Ka Kaika Lainega tutvusin ühel nõidade koosviibimisel. Meil oli palju arutada. Sain tema juures käia harva, sest vahemaa oli pikk, aga suhtlesime telefonis palju ja andsime teineteisele nõu. Laine oli lõpus päris hädas, helistas ja mina aitasin teda.“ 

Rutt oli ka „Selgeltnägijate tuleproovi” kuuenda hooaja osaleja. Rahvaravitseja ametit pidanud naine on otsekohese ütlemisega ning tema pilgu eest ei jää varju ükski haigus, ega halb harjumus. Ta loeb inimese elusaatust nagu raamatut. Rutt teab, mis on eestlaste kõige suurem tervisehäda ning kuidas selle vastu võidelda.

Räägime Rutiga ka ravimtaimedest - millal ja mida ning mis puhuks korjata, sest taimetargal on kõik kuupäeva täpsusega välja arvutatud ning ta nõus neid teadmisi ka meie vaatajatega jagama. 

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

"Puuduta mind" - Rutt Reits; Anu Saagim Foto: Tiina Kõrtsini

Ravitseja Rutt Reits õpetab: "Kevadel korja kasepungi või kuusekäbi võrseid ja pane viina sisse likku."

Vaata videost, milliste haiguste raviks leotis kõlbab!