Mait MalmstenFoto: Robin Roots
Tele
28. aprill 2019, 15:34

Vähktõve tõttu ema ja isa kaotanud Mait Malmsten: see on ülitõsine teema, millest peab rääkima (29)

"Nii ema kui isa on läinud vähiga," rääkis Eesti Vähiliiduga tihedat koostööd tegev Eesti Draamateatri näitleja Mait Malmsten saates "Hommik Anuga".

Maidu isa, Ugala tippnäitleja Rein Malmsten suri vähki 1993. aastal, olles 51aastane ning Maidu ema Maie suri vähki 2011. aastal, olles 70-aastane. "Ma arvasin, et see on ülitõsine teema. Sellest peab igatepidi rääkima. Seoses sellega, et minu ema ja isa on selle haiguse kütke langenud, siis olen hirmul. Aga nii palju hirmul, et olen püüdnud ennetavaid uuringuid teha," lausus näitleja saates.

Mait tunnistas, et hävitab tervist kindlasti nagu kõik teisedki, aga samas kontrollib ennast ka kindlasti tihemini kui mõni teine.

Saates oli külas ka Eesti Vähiliidu juhatuse esimees Maie Egipt, kes tuletas meelde, et suurem risk vähktõppe haigestuda on kindlasti suitsetajatel. Mait tunnistas, et on ka omal ajal olnud suitsumees, aga selle pahega tegi lõpparve juba kuus-seitse aastat tagasi. "Ta kukkus ise mu küljest ära. Mul ei olnud sellega suuri probleeme," sõnas ta. "Aga võibolla oligi see mingi alateadlik hoiak, et seda pole mulle vaja? On veel palju asju, mis pole mu küljest veel ära kukkunud. Ruumi elumuutustele veel on."

Mait rääkis saates, et erilist programmi tal pole, aga on teadlik, kuidas end hoida. "Tihtipeale ühe või teise programmi võtan ette."

Täispikka intervjuud saab järelvaadata siin: