Estonian Latte Art Throwdown 2019 baristavõistluse I koha pälvis taas lätlane Edgars DzirkalisFoto: Marek Metslaid
Elu
28. aprill 2019, 09:54

TALLINNA KOHVIFESTIVAL | Parim piimakujundite valaja on taas lätlane (2)

Tallinn Coffee Festivali teisel päeval toimunud Estonian Latte Art Throwdown 2019 baristavõistluse I koha pälvis taas lätlane Edgars Dzirkalis (Kalve Coffee), kes saavutas sama tulemuse ka möödunud aastal.  Võidukas kohviekspert leidis ise, et sel aastal oli võistlus tema jaoks raskem. “Pidin ju eelmisel korral saadud tiitlit kaitsma ning see lisas pinget,” tunnistas Dzirkalis. “Järgmisel aastal aga tulen jälle kindlasti tagasi, sest festivali meeleolu, külastajad ja osalised on suurepärased ning muidugi tahan taas ka võistelda.”

Võistluse II koha saavutas Laura Hint (Nordic Design Home) ja III koha Toni Doan Van (Estonian Coffee Roastery). 

Võistluste koordinaator Britmarii Kroon-Kesa leidis, et tase oli üllatavalt kõrge. “Osales mitmeid uusi baristasid, keda varem  pole võistlemas näinud ja seda enam üllatasid nad suurepäraste tulemustega.”

Estonian Latte Art Throwdown 2019 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli osalejatel loosiga tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil: võisteldi paarides, igast võistluspaarist parim sai edasi järgnevasse vooru, kuni alles jäi kaks viimast edasipääsenud võistlejat ehk finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. 


Kolmandat korda toimunud Tallinn Coffee Festival leidis aset 26. ja 27. aprillil Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel sai tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile olid festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, samuti olid avatud tänavatoidukohad ja kohvikud. 

Vaata pilte!