Foto: Outnow.ch
Film
27. aprill 2019, 14:44

HOIATUS – SPOILERID! Just need on „Tasujad: Lõppmängu“ kõige meeldejäävamad momendid (1)

11 aastat. 22 filmi. „Tasujad: Lõppmäng“ pani meeletult pikale saagale mitte punkti, vaid suure rasvase hüüumärgi. Tegemist on looga, mida tuleb oma silmaga näha, et uskuda. Meie nägime ning nüüd toomegi teieni kõige põrutavamad momendid. Ilmselgelt kaasneb sellega hoiatus – kui film nägemata, pole mõtet artiklit lugema hakata.


Thanos kaotab pea

„Lõppmäng“ viskab üpriski varakult vaatajate ootuste kodaratesse suure kaika. Nimelt saavad alles jäänud kangelased Thanose asukohast haisu ninna ning lähevad temalt õigust (ja Igavikukive) nõudma. Siis aga selgub, et suur lilla mürakas on kivid hävitanud ja Tasujatel pole ühtegi viisi, mil moel kadunud inimesi tagasi tuua. See ajab Thori hästi vihaseks, ta võtab oma kirve… ning raiub Thanosel pea otsast. „Oot-oot. Kas see tõesti juhtus? Mis nüüd saab?“ on vaid mõned küsimused, mis peast läbi käivad.

Rännak nostalgilistel radadel

Eelnevas punktis juhtunu pani Tasujate plaanile paraja põntsu. Õnneks jõuab kohale Sipelgamees, kes paneb lauale uue idee – ajas tagasi rännata ja Igavikukivid esimesena enda kätte napsata. Mõeldud-tehtud! Nii hüppavadki meie kangelased ajas tagasi, et külastada vanu tuttavaid kohti ja tegelasi. Kõik rännakud on niivõrd paksult erinevaid nostalgilisi momente täis ja pikaaegsel Marveli fännil on kuhjaga avastamisrõõmu.

Musta Lese ohverdus

Natasha Romanoff on pikka aega ainsa naisena selle eest seisnud, et Tasujate rühmitus sulaselge vorstipidu ei oleks. Tema eriline sõprussuhe Kotkasilmaga on samuti kõigile ammu teada. „Lõppmängus“ saab eelnimetatud paari eesmärgiks minevikust ära tuua Hingekivi. „Igaviku sõjast“ teame aga, et see nõuab suurt ohvrit. Hing hinge eest. Nõnda leiabki kahe sõbra vahel aset pingeline madin, millest ei saa keegi võitjana väljuda. Nimelt tahavad mõlemad end ohverdada, ent lõpuks õnnestub see Mustal Lesel. Kotkasilm saab kivi… ning pisarad.

Foto: Outnow.ch

Kapten Ameerika on kõige ägedam Tasuja eales!

Kapten Ameerikaga on seotud lausa mitu erinevat ägedat momenti. Näiteks kommenteeritakse tema kobedat kanni, mis toob ekraanile päris mitu naljakat momenti. Samuti paneb Steve Rogers filmi lõpus enda ameti maha, ent kuna loodus tühja kohta ei salli ning maailm vajab Kapten Ameerikat, antakse tiitel ja sellega kaasnevad kohustused edasi.

Meenutatakse „Talvesõdalase“ liftistseeni ja tehakse väike viide koomiksitele. Kõige meeldejäävam hetk on aga see, kui tuuakse tagasi üks meeldejäävamaid momente „Tasujad: Ultroni ajastust“, kus Kapten liigutas Thori haamrit. Sel korral teeb ta palju enamat! Boonusena olgu mainitud ka lõpulahingu moment, mil Kapten üksinda Thanose vägedega tõtt vahib. Õnneks tulid sõbrad ka.

Puhka nüüd, Tony

Nagu varasemalt juba mõista antud, nõuab „Tasujad: Lõppmäng“ teatud ohvreid. Visioon ellu ei ärka, Must Lesk hüppab kaljult alla, Hulk kõrvetab enda parema käe. Suurima ohverduse teeb aga Raudmees, kes filmi viimastel momentidel Thanose kätte jõudnud Igavikukivid endale haarab ning sõrmenipsuga türanni väed hävitab. See aga röövib mehelt kogu tema elujõu ning nii teeb Tony Stark viimase hingetõmbe ja jätab hüvasti nii oma kaaslaste kui ka meie kõigiga, kes tema teekonda alates 2008. aasta linateosest jälginud on. Aitäh Tony, sa võid nüüd puhata.

Thori uus välimus

Thor on paks.