Talllinna kohvifestival 2019 Kultuurikatlas - Kristel Aaslaid; Tuuli Rand; Anu Saagim
Elu
26. aprill 2019, 21:40

PILDID JA VIDEO | Tallinna Kohvifestival algas omapärase mööduvötmisega - ÖED valmistasid kofteile (4)

Reedel, 26. aprillil avati Tallinn Coffee Festival, kus korraldati ka üks väga omapärane võistlus – nimelt asus superduo ÖED valmistama kofteile ehk kokteile Pauligi uuest Cold Brew Sparkling külmpruulitud kohvijoogist.

Kristel Aaslaidu ja Tuuli Randa toetas nõu ja jõuga baarmenide Eesti meister Brita Kikas. Kristel tunnistas ausalt, et tema vürtsika mango siirupist, maasikatest ja kireviljast valminud kokteil valmis kokteilimeistri retseptilt spikerdades, samas kui Tuuli püüdis kofteili retsepti ise välja mõelda ning segas kokku rooibose-rabarberi karastusjoogi jõhvikamahla, apelsini ja rosmariini.

Paulig Professionali Baltikumi turundusjuht Kati Kivikas andis kofteile hinnates punkti Tuuli joogile, samas kui Brita Kikas tunnustas kõrgelt pigem Kristeli loomingut, milles tema sõnul oli rohkem tunda karastusjoogi algset kohvimaitset. Pauligi festivaliüritust juhtinud Keili Sükijainen kiitis mõlema kofteili värskust ning otsustas, et see duell jääb viiki ja mõlemad ÖED väärivad auhinda.

Talllinna kohvifestival 2019 Kultuurikatlas

Festivalil püüdis tähelepanu iga hinna eest endale võita aga hoopis Tuuli imearmas kuldse retriiveri kutsikas Zoe, kes festivalipeo algul kõht taeva poole külalistelt hulgaliselt sügada sai ning seejärel pidu hoopis publiku ees põrandal põõnates nautis.

Tallinn Coffee Festivalil on sel aastal pühendatud vastutustundlikule kohvitootmisele. Kohvitootjad kutsuvad kõiki kohvisõpru muutma oma mõttemustreid, et igaüks panustaks iga päev kasvõi mõne pisikese teoga sellesse, et täna iseenesest mõistetavana tunduvad asjad, nagu ka igahommikune tass kohvi, ei saaks keskkonnakahjustuste tõttu kättesaamatuks luksuseks.

Vaata pilte meeleolukast festivali avapäevast!