Riigikogu 100. sünnipäeva tähistamine EstoniasFoto: Robin Roots
Inimesed
26. aprill 2019, 18:21

GALERII | Estonias tähistati Riigikogu 100. sünnipäeva suurejoonelise kontserdiga (15)

Reedel toimus rahvusooperis Estonia Riigikogu 100. sünnipäevale pühendatud pidulik kontsert “Eestimaa hääled”.

Sel teisipäeval möödus sada aastat Eesti riigi parlamendi loomisest. Piduliku nädala tipp-hetk saabus reedel, kui Estonia kontserdisaalis tähistatakse ajaloolist sündmust ainulaadse kontsert-etendusega “Eestimaa hääled”. Veiko Tubina lavastuses kohtusid Eesti tippmuusikute erilised tõlgendused meie oma rahva häälest ning külalised Estonias ja kodudes viidi kaasa visuaalsele rännakule ajaloost tänasesse päeva.

Nii eripalgeline nagu on olnud Riigikogu ja Eesti ajalugu, oli ka reedene kontsert, kuhu mahtus žanriliselt väga mitmekesist muusikat ja etteasteid. “Eestimaa hääled” kontserdil sai osa erinevate ajastute muusikast ja Eestile omasest helikeelest, sest lavale astusid kõrvuti klassikalise muusika esitajatega ka mitmed kuulsad kodumaised artistid. Lisaks Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile, Curly Stringsile, Jarek Kasarile ja paljudele teistele oli laval ka Utopia Entertainmenti tantsijad ning Emer Värgi loodud videokujundus.

Riigikogu 100. sünnipäeva puhul olid Estoniasse kutsutud erinevate riigikogu koosseisude liikmed ja nende külalised. Piduliku sündmuse juhatas kõnega sisse Riigikogu esimees Henn Põlluaas.