Alex Lepajõe 2017. aastal Tallinnas esitlemas oma raamatut „Põgenemine“.Foto: Õhtuleht
Inimesed
26. aprill 2019, 10:28

Alex Lepajõe rajud vangla-aastad: seks sotsiaaltöötajaga, kisma kolmikmõrvariga (118)

Kui Tillanderi juveeliäri röövinud Alex Lepajõe järel Helsingi vangla uks kinni mürtsatas, parastas valvur juba esimesel päeval: „Noh, Lepajõe, järgmised kaheksa aastat näed naisi ainult pornoajakirjas, või mis?“ Kuid nägus paadipõgenik praalib Soomes avaldatud mälestusteraamatus: tema seksis trellide taga nii kirglikult, et kuulda oli kaustade mahamürtsatamist laualt. 

Neljapäeval ilmus Soomes Lepajõe mälestusteraamat „Pako länteen -Tillanderin jalokiviryöstäjien tarina“ („Põgenemine Läände - Tillanderi juveeliröövlite lugu“), mis koondab oma kaante vahele Eestis avaldatud teosed „Põgenemine“ ja „Röövlinnud“. Autor esitles soomendust sealsamas Katajanokka vanglas, kus ta mitu aastat istunud oli. Nüüd asub seal peen hotell, kus Lepajõe plaanib perega millalgi ööbima tulla.

Iltalehti teatel määrati Alexile 7 aastat ja 10 kuud vabaduskaotust, millest ta pidi ära istuma poole. Endine kurikuulus kummipaadipõgenik rääkis ajakirjanikele, et tema paarimees Raivo Roosna tahtis karistust kanda Rootsi vanglas. Alex ise eelistas pigem lühemat karistust Soomes kui tõeliste Rootsi kardinate komforti. 

„Mu kõrvakuulmine seksi ajal osutus valikuliseks.“

Iltalehti teatel kirjeldab Lepajõe, kuidas vanglasse ilmus noorepoolne sotsiaaltöötaja - keskmist kasvu, heledapäine, patsiga. Flirtimist pidas Alex enda sõnul oma eesõiguseks. Ta hakkas naisega liini ajama. „Esimesed kaks korda käisin end talle esitlemas, et tal tekiks minu vastu huvi,“ vahendab Iltalehti  kuulsa vangi mälestusi. „Kolmandal või neljandal korral tutvusime juba nagu teineteise poole tõmmet tundvad mees ja naine.“ Alexi kinnitusel seksis ta sotsiaaltöötajaga nädalaid, ilma et oleks selle pärast vähimalgi moel südant vaevanud. Viimaks aga lakkasid naise visiidid vanglasse. „Ehkki püüdsime olla taktitundelised, selgus hiljem, et mu kõrvakuulmine oli seksi ajal väga valikuline. Kuulsin küll erutavaid sosinaid, kuid mitte põrandale mürtsatavaid kaustu.“

Lepajõe nägi enda sõnul pealt vähemalt ühe vangi tapmist. Veel peksnud ta läbi ühe tuntud soome kurjategija, kes sestsaadik on üles tunnistanud kolm mõrva. Konflikt oli Alexi sõnul tekkinud spordisaalis, kus noormees talle midagi solvavat hüüdis. Järgmisel päeval läinud Alex auhaavaja kongi. „Teatasin talle vähimagi sissejuhatuseta, et hoidku mokk maas, ja peksin ta tema enese kongis läbi. Korralikult.“ Nende kahe vahel läks korra veel kähmluseks, kuid siis tulid valvurid vahele ning Lepajõed ähvardati karistuse pikendamisega. Nüüd teab Alex: tegu oli gängi Natural Born Killers ninamehega, kellest hiljem sai süvausklik. „Elu käib kummalisi radu. Või mis, vana semu Lauri Johansson?“ pöördub Lepajõe raamatus solvaja poole.