Foto: Outnow.ch
Film
26. aprill 2019, 15:09

LÕPPMÄNGUKS VALMIS? Need on 3 parimat ja 3 halvimat Marveli filmi

Esimestel õnnelikel on juba õnnestunud käesoleva aasta suurim, kuumim ja olulisim fantaasiafilm „Tasujad: Lõppmäng“ juba ära vaadata. Täna, 26. aprillil toimub kinodes suurem tunglemine.

Veel enne, kui pimedasse kinosaali sukelduda ja 3 tunni jooksul suurejoonelist möllu nautida, heidame pilgu minevikku ning toome teieni nimekirja Marveli filmiuniversumi linateostest, mis on meie arvates need kõige paremad... ja kõige halvemad.

PARIMAD

„Kapten Ameerika: Talvesõdalane“

„Talvesõdalane“ oli üllatavalt vaoshoitud. Heakene küll, oli plahvatusi ja klassikalisi koomiksifilmide veidrusi, ent pigem oli tegemist pingelise põnevikuga, mitte üle võlli möllukaga. Oli kõike: stiilset märulit, pinevaid momente ja ootamatuid süžeepöördeid!


„Thor: Ragnarok“

Režissöör Taika Waititi tegi seda, mida paljud pidasid võimatuks. Ta tegi Thorist ühe kõige humoorikama tegelase Marveli filmiuniversumis. Piksejumal polnud enam vaid tühipaljas hunnik muskleid, vaid omas isikpära. Filmi edule aitas kaasa ka unikaalne visuaalne keel ning suurepäraselt kirjutatud kõrvaltegelased.


„Galaktika valvurid“

Ma pole vist kunagi varem ühegi teise Marveli filmi peale nii palju naernud. Tegemist on pea täiusliku meelelahutusega. Ainus asi, milles „Galaktika valvureid“ süüdistada saab, on asjaolu, et nad populariseerisid nostalgiliste muusikapalade laialdase kasutuse ja kui nende puhul oli see äge ning stsenaariumis õigustatud, siis paljud teised kasutavad sama nippi lihtsalt selleks, et lahe olla.


HALVIMAD

„Thor: Tume maailm“

Thori esimesed kaks sooloseiklust olid tagasi vaadates üpriski kesised. Kui esimese puhul sai seda tõdeda alles hiljem, siis „Tume maailm“ oli juba algusest peale üks Marveli kesisemaid filme. Ainus, mille poolest antud linateos meelde jääb, on viis, mil Tasujad esimest korda kokku toonud õelast Lokist tehti tegelikult sümpaatne karakter.


„Uskumatu Hulk“

Räägitakse, et Edward Norton on pisut jobu tüüp, kellega on raske asju ajada. Ehk on hea, et peale rohelise lihamäe sooloseiklust saadeti Norton asumisele ja ta asendati Mark Ruffaloga. „Hulk“ oli igav ja kole, nalja väga ei saanud ning Norton oli üleüldiselt üks paras kuivik. 


„Sipelgamees“

Senimaani on Sipelgamehe filmid ainsad Marveli teosed, mida ma kinos pole näinud. Iseenesest pole tegemist konkreetselt halbade filmidega, ent need suudavad juba eos niivõrd igavana tunduda, et ka tulihingelise fänni unustama panna. Tagatipuks on Sipelgamees teiste kangelaste filmides kõrvarollis üles astuvana tunduvalt ägedam.