Tanel PadarFoto: Erlend Štaub
Inimesed
25. aprill 2019, 23:23

Tanel Padari lapsest muusikut ei saa: leian, et on olemas mõistlikumaid ameteid (11)

„Mis sa nendest normaalsetest inimestest ikka kirjutad. Arvan, et olen sellesse ikka jõudnud, kus olen oma suuremad koerustükid ära teinud. Tegelikkuses ka ajal, kui sai palju koerustükke tehtud, väsis ka meedia sellest ära,” räägib Tanel Padar saates „Kolmeraudne”.

„Iga vihje, mis tuli, seda enam lehte ei pandud, sest ükskõik, kui uskumatu see ei olnud, siis kaua jõuad ühest mehest kirjutada. Meediat ei pea toitma üks inimene. Kuid mul on selle üle hea meel, see on ka kindlasti ka valikute küsimus,” tõdeb Padar.

Tanel kinnitab, et ei soovi oma peagi sündivale lapsele muusikuelu, mida ta ise on elanud. „Ma ei kahtle selles, et minu laps on kõige andekam ja ilusam maailmas, aga see ei pruugi nii minna. Kuulsin just eile, kuidas üks targem inimene teadis rääkida, et andekus käib üle põlve. Väike lootus on, et ta ei ole andekam, aga kui on, siis seda rõõmsam on,” sõnab ta. „Miks mitte võiks laps hobina muusikaga tegeleda, aga ikkagi leian, et on olemas mõistlikumaid ameteid,” lisab Padar.

„Võtan ise igat oma sigadust või kogemust õppetunnina, et jõuda siia, kus täna olen. Olen seda teekonda võib-olla mitte igapäevaselt nautinud, aga naudin seda, kus praegu olen. Arvan, et laps peaks samamoodi selle läbi tegema,” räägib Tanel.

Rokkivast Padarist on aastate jooksul saanud rahulik mees, mis väljendub ka tema muusikas. „See läks nii läbi teatava arengu ja süvaanalüüsi. Kurjus sai otsa ja sain aru, et käin laval mingit etendust andmas. Lisaks hakkasid aastatetagused 20ndates kirjutatud lood mind hoopis teistmoodi kõnetama ja jõudsin sisekaemuseni, et kuningas on laval alasti,” ütleb Tanel. „Kindlasti on see tüüp ka minu sees olemas, aga see tüüp väsis ära,” lisab ta.